Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIMINALCE 'TRPAO' U ZATVOR

Tajni zadatak: 14 godina pretvarao se da je ovisnik i diler

Ilustracija
Foto: Reuters/PIXSELL
26.07.2017.
u 20:20

U 14 godina susretao se licem u lice s brutalnim i nasinim kriminalcima i bandama koje su operirale na ilegalnom tržištu drogama

Detektiv Neil Woods, čak je 14 godina bio na tajnom policijskom zadatku, piše metro.

Naime, Woods je imao zadatak predstavljati se kao ovisnik o heroinu i diler. Godinama je odlazio u najopasnije dijelove Velike Britanije te se pretvarao da je jedan od opasnih narko-dilera.

U 14 godina susretao se licem u lice s brutalnim i nasinim kriminalcima i bandama koje su operirale na ilegalnom tržištu drogama.

Prilikom jednog zadatka u Nottinghamu, 15 minuta je proživljavao teške trenutke jer mu je jedan od vođa bande držao nož uperen u genitalije...

Usprkos tome, Woods je svih 14 na svoj način borio protiv kriminala se pokolebao.

- Mnogo puta sam bio u situaciji u kojoj sam mislio da je to kraj i da ću umrijeti. No, na svu sreću još sam živ, rekao je Woods.

Ovaj je hrabar detektiv otac dvoje djece, a prije nego je 1993. dobio ovaj tajni zadatak, 8 godina je radio kao detektiv.

- Igrao sam ulogu "putujućeg lopova" jer je to bila uvjerljiva priča dok sam se susretao s nekim više rangiranim u hijerarhiji, kazao je Woods.

Unatoč tome što se morao strogo držati svoje uloge kako ga kriminalci ne bi razotkrili, mogao je izbjegavati korištenje droge s ostalima, a u neprilike je ulazio samo u situacijama koje naziva "glupe pogreške".

U svojoj nevjerojatnoj, filmskoj karijeri, Woods je licu pravde priveo mnoge prijestupnike, a ukupna kazna koju su zatvorenici dobili premašuje 1000 godina...

Woods danas boluje od PTSP-a, no kaže da se osjeća bolje nego ikad...

Radi kao šef Leap UK-a i zalaže se za "totalnu regulaciju svih droga" po uzoru na Švicarsku.

Komentara 4

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
08:57 27.07.2017.

Molim autora članka da nam objasni što je mislio ovom rečenicom (a google mu preveo): "Usprkos tome, Woods je svih 14 na svoj način borio protiv kriminala se pokolebao."? Mi "nepismeni" čitatelji nismo na razini pismenosti i učenosti večernjakovih novinara, pa ne razumijemo smisao ove rečenice.

DU
Deleted user
09:27 27.07.2017.

To nije nista. I HDZ je na tajnom zadatku, vec 22 godine se pretvaraju da rade za Hrvatku i za narod, a u stvari rade za iskljucivo svoje bankovne racune na stetu naroda, koji ipak glasa za njih. E to je umjetnost.

JU
Jure7
21:08 26.07.2017.

Ma ko bi normalan ikad otkrio da je bio "undercover"...ne bi dočekao jutro.. Ovako britanci i amerikanci stvaraju mitove i superjunake....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije