Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADIĆ U PRITVORU

Detalji rođendana zbog kojeg je izazvan veliki požar i šteta od 4 milijuna kuna

Planulo na Hvaru: Buknuo požar u uvali kod Starog Grada
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/12
21.08.2021.
u 09:36

Prijatelj je 23-godišnjaka pozvao na zabavu jer je jedna od Talijanki na brodu slavila rođendan, a Velolučanin je u jednom trenutku s broda prema kopnu ispalio signalnu raketu

Najmanje mjesec dana u istražnom zatvoru će ostati F.T.M. (23), mladić kojeg je splitska policija uhitila pod sumnjom da je on izazvao požar na rtu Kabal na Hvaru i to tako što je ispalio signalnu raketu.

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, požar koji je izazvao ostavio je iza sebe štetu od oko četiri milijuna kuna, ali svota još nije konačna i mogla bi biti višestruko veća. Zbog toga mladiću prijeti kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina. 

Policija je utvrdila da je mladi skiper te večeri došao s manjom brodicom na jahtu na kojoj se nalazio njegov prijatelj koji je na njoj bio skiper, a na brodu se u tom trenutku nalazilo desetak talijanskih gostiju. Naime, prijatelj je 23-godišnjaka pozvao na zabavu jer je jedna od Talijanki na brodu slavila rođendan, a Velolučanin je u jednom trenutku s broda prema kopnu ispalio signalnu raketu. Ona je završila u borovoj šumi i izazvala jedan od najvećih požara ovog ljeta u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Mladi skiper pred policijom i dežurnim tužiteljem branio se tvrdeći da je uvjeren kako je signalnu raketu ispalio prema moru, a ne prema kopnu i da nema pojma niti mu je jasno kako je ona završila u šumi izazvavši vatrenu stihiju.

>> VIDEO Djelovanje kanadera u Starome Gradu (VIDEO: DVD Žrnovnica)

Ključne riječi

Komentara 7

SE
serafin002
09:44 21.08.2021.

Drakonski kazniti za primjer svima koji bi mogli učini slična nedjela, ugrožavanje života, imovine, prirode

DA
danijelrukavina4
10:58 21.08.2021.

Tko plaća učinjenu štetu ?

DR
Draconic5
10:50 21.08.2021.

Sad će naše sudstvo još jednom pokazati svoje humano lice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije