Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dejan Jović:

'Josipović nije očekivao takvu haašku presudu Gotovini'

Dejan Jović
Foto: Screenshot/N1 Televizija
1/2
18.02.2015.
u 09:18

Jović je, govoreći o svojoj smjeni, rekao da je pred kraj mandata Josipović previše kalkulirao

Bivši savjetnik Ive Josipovića, Dejan Jović, govoreći na N1 televiziji o faktorima koji su utjecali na Josipovićevu nepopularnost nakon izbora, rekao je da predsjednik u odlasku nije očekivao takvu presudu Gotovini i Markaču kakva se dogodila na Haaškom sudu.

– On nije očekivao takvu haašku presudu, i tu kreće jačanje desnice. Onemogućila je i da se počne govoriti kritičnije o '90-ima – rekao je Jović i dodao da predsjednik na odlasku nije očekivao ni ovako dugu ekonomsku krizu, ali da te okolnosti nije mogao kontrolirati.

"To bi bio skandal"

Jović je, govoreći o svojoj smjeni, rekao da je pred kraj mandata Josipović previše kalkulirao. – Pred kraj mandata pojavila se doza kalkuliranja, što je bilo previše. Time što je mene smijenio, nije dobio desne birače – objasnio je Jović i dodao da "ako je to bila kalkulacija, nije bila dobra".

Jović tvrdi i da je bio savjetnik Kolinde Grabar-Kitarović. – Ja sam bio njezin savjetnik 2005., iako je ona to sada u kampanji negirala. Tada sam živio u Velikoj Britaniji i pomagao sam Žužulu. Obavio sam solidan posao jer su ukinute vize – kazao je Jović i dodao da sada ne bi bio njezin savjetnik. – Ne bih bio njezin savjetnik. To bi bio skandal  – zaključio je Jović.

>>Josipović je spajao hrvatstvo 
i jugoslavenstvo, domoljublje 
i opanjkavanje domovine

>>Economist o hrvatskim izborima: Barbika je pobijedila Lignju!

Komentara 135

Avatar Neron
Neron
09:36 18.02.2015.

Odakle na VL toliki interes za N1 televiziju? Ili razgovarajte s Jovićem direktno, ili prestanite prenositi uradke te TV.

DU
Deleted user
09:26 18.02.2015.

Kad je pod pritiskom užasnute javnosti morao otpustiti Deju Jovića, pomislio sam - sad će sigurno angažirati Miroslava Lazanskog kao svog savjetnika.

DH
dalibor.hren
09:35 18.02.2015.

A kakvu je presudu domoljub očekivao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije