Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČUDAN RJEČNIK

Economist o hrvatskim izborima: Barbika je pobijedila Lignju!

Josipović Grabar Kitarović
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
16.01.2015.
u 08:15

Economist premijera Zorana Milanovića naziva neotesanim

"U borbi između Lignje i Barbike pobijedila je Barbika". Tako je ugledni The Economist sažeo predsjedničke izbore u Hrvatskoj, koristeći pomalo uvredljive nadimke Kolinde Grabar-Kitarović i Ive Josipovića kojima su se uglavnom koristili njihovi politički protivnici.

The Economist navodi kako je "desničarska kandidatkinja" naslijedila oštro podijeljenu zemlju te kako je više od 60.000 glasača poslušalo savjet "24-godišnjeg populista" Ivana Vilibora Sinčića i poništilo glasačke listiće. Također piše kako je "neotesani" premijer Zoran Milanović izjavio kako je njegova vlada jedino što stoji između naroda i povratka "kriminalne skupine" HDZ-a, te kako nasuprot njegove retorike stoji ona šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, koji upozorava na povratak "jugonostalgičara".

- Karamarko bi mogao postati idući hrvatski premijer, ali ne želi izbore prije prosinca. Neki kažu da je to zato što HDZ nema pojma kako da izliječi bolesno gospodarstvo - stoji u tekstu u kojemu se citira i bivšeg savjetnika Ive Josipovića Dejana Jovića, koji navodi kako Hrvati možda neće željeti promjenu na parlamentarnim izborima ako razdoblje kohabitacije vlade i nove predsjednice bude funkcioniralo.

>> Arapski mediji o Kolindi – opisuju je kao najatraktivniju državnicu svijeta

>> Strani mediji: Konzervativna Grabar Kitarović prva je hrvatska predsjednica

Komentara 73

US
USA
08:44 16.01.2015.

Ovo je drugi clanak nakon NYT u kojem se kao djelomicni izvor informacija navodi Dejan Jovic, sto je nabolji dokaz koliko su antihrvati ili direktno Srbi involvirani u svjetske mainstream centre informacija. oblikuju poglede na nas. I onda hrvatski medji prenose takve clanke kao relevantne dokaze necega , a ne spominju koliko takvi clanci u stvari rade direktne stetu na precepciju zemlje kod obicnih ljudi u inozemstvu. No ono sto je bitno u ovom teksu, a sto su nadam se zapazili iz HDZ-ea je nova taktika kako da SDP ostane na vlasti. Sad je malo jasnija premijerova iznenadna, pomirljiva retorika.

BI
billynik
09:13 16.01.2015.

Sve izjave za strane časopise daje Dejan Jović. Ovo je moguće samo kod nas.

JO
johnny64
08:52 16.01.2015.

Kolinda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije