Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traži ostavku

Davor Patafta: Čačić mi je zbog smeća prijetio sjekirom

davor patafta,jasmina prokop tomić (1)
Jurica Galoić/Pixsell
09.06.2012.
u 15:30

Potpredsjednik Vlade Radimir Čačić odbio je komentirati današnje Pataftine navode

Ako je ministrica Holy dala ostavku jer se uplitala u tuđi resor, tako bi i potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić trebao dati ostavku jer se petlja u resor Ministarstva zaštite okoliša, iako je tvrdio da se neće petljati u slučaj varaždinskog otpada - rekao je u subotu novinarima vlasnik T7 grupe Davor Patafta.

U petak je, naime, u Ministarstvu gospodarstva postignut dogovor oko rješavanja problema varaždinskog smeća, što u T7 grupi smatraju zbunjujućim. Patafta je otkrio i da mu je Čačić 2008. godine, prije potpisivanja ugovora o interventnom zbrinjavanju otpada između Grada, Varkoma i T7 Visa, prijetio, budući da je Čačić u to vrijeme "gurao" projekt spalionice smeća na Motičnjaku tvrtke Ramboll.

- T7 Vis je tada sa svojom ponudom očito nekome pomrsio račune. Čačić mi je rekao, ako neću raditi kako si je on zamislio, ako neću biti njegov potrčko, što mi nije padalo na pamet, da neću više nikad moći raditi ni u kojoj djelatnosti u Varaždinskoj županiji, a ni šire. Rekao je i da je kršćanin za kojeg vrijedi teza "tko tebe kamenom, ti njega sjekirom" i da ako ga neću slušati da će on smatrati da sam ja njega kamenom. Ne može netko za svoju privatnu osvetu koristiti funkciju potpredsjednika Vlade. Čačiću je politika paravan za postizanje osobnih interesa - tvrdi Patafta.

Dodao je i kako im svi govore kako ne mogu postupati po ugovorima, jer su predmet istrage, što ih također zbunjuje.

- Zašto Čačić konzumira ugovor s MOL-om, a optužnica je potvrđena i vodi se spor? Svi ugovori konzumirani su i u Podravci - kazao je Patafta.

Potpredsjednik Vlade Radimir Čačić odbio je komentirati današnje Pataftine navode.

Prozvao je i gradonačelnika Gorana Habuša da mu je Čačić "politički tata" te rekao da ga razumije kao čovjeka "koji je 10 godina živio i radio u šumi i da ne razumije svijet papira, no neka si onda nađe poslovne savjetnike koji će mu pomoći riješiti taj problem". Habuš se nije želio ostvrtati na Pataftine riječi. Samo je ponovio da je u ministarstvu dogovoreno da Ministarstvo zaštite okoliša pokreće postupak prikupljanja ponuda za uklanjanje baliranog otpada s odlagališta Brezje do 14. lipnja, da će uklanjanje baliranog otpada sufinancirati Fond za energetsku učinkovitost, a Grad će za nove količine baliranog otpada zatražiti privremenu dozvolu nadležnog tijela za gospodarenje otpadom.

Osim toga, Grad Varaždin, odnosno Varkom, najkasnije do 11. lipnja raspisat će natječaj za zbrinjavanje tekućeg otpada do završetka kojeg će se otpad privremeno odlagati na novoj lokaciji.

- Smeće se i dalje odvozi i nikome nije u interesu da se Varaždinu dogodi napuljski scenarij. Varaždin neće biti zatrpan smećem - kazao je Habuš.

Komentara 27

IC
icko
15:53 09.06.2012.

Svak čast :)

DU
Deleted user
16:02 09.06.2012.

Dobro receno. Samo postavljam pitanje: a nije li to sve vec bilo poznato i prije izbora? Pa naravno da je, samo sto u tom trenutku nikoga nije interesiralo jer jedini cilj izbora je bio rusiti HDZ bez obzira na cijenu. A ta cijena su Cacin, Pusicka, Opacicka, Jovanovic i, last but not least, Milanovic. Skupo i preskupo.....

B2
B2020
18:32 10.06.2012.

Rekla kazala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije