Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Darivanje krvi postalo popularno među mladim Novljanima

U akciji je umjesto planiranih 45 doza krvi prikupljeno 55 doza i to čak pet od mladih Novljana kojima je to bilo prvo darivanje u životu.
20. ožujka 2012. u 17:05 1 komentara 1 prikaza
Darivanje krvi u Novom Vinodolskom
Foto: Anton Ficko/HaloPix/PIXSELL

NOVI VINODOLSKI – Da je humanost na cijeni u Novom Vinodolskom, dokazala je i prva ovogodišnja akcija darivanja krvi što ju je danas ondje organiziralo tamošnje gradsko društvo Crvenog križa. U akciji je naime umjesto planiranih 45 doza krvi prikupljeno 55 doza i to čak pet od mladih Novljana kojima je to bilo prvo darivanje u životu. Darivatelji su postali Lidija Baričević, Ivona Stahović, Ognjen Blažević, Goran Komadina i Dražen Maričić, koji uzor u humanosti nije morao daleko tražiti budući da je njegov otac Josip danas dao krv 69. put.

Iskazali su se i ostali višestruki darivatelji krvi, novljanski samozatajni rekorderi humanosti, Nasko Mađoski 109. put, Damir Zoričić 97. put, Nikola Obradović 93. put, Miko Svetić 90. put, Dubravko Stošić 85. put, Zdenko Milat i Ivan Lončarić 79. put te Marinko Mataija 72. put, Ivan Mataija 61. put, Raoul Pančić 57. put, Gordan Šamanić 56. put i Željko Komadina 51. put. Da zdravstveni razlozi nisu spriječili sedmero Novljana da daju krv, današnja akcija postala bi rekordna. Sljedeća planirana za 19. lipnja ima priliku to postati.

HOTEL ZDILAR
Restoran iz Imotskog zabranio ulaz SDP-ovcima
UHVATI BIORITAM
Koji kronotip posjedujete? Upoznajte se s ovim unutarnjim satom koji trebate slušati
  • jamanuša:

    U buduće krv dajem samo poznatim poštenim građanima i rodbini. u EU-i daš krv dobiješ novac lijepu svotu.