Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIŠTA OD GRADNJE U SVETOJ NEDELJI

Dario Zurovec: Premještanje Imunološkog u Rugvicu politička je odluka

Dario Zurovec, gradonačelnik Grada Svete Nedelje
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/3
21.06.2022.
u 00:18

Ako se zna da je načelnik općine Rugvica Mato Čičak i šef tamošnjeg HDZ-a, jasno je na što Zurovec aludira

Vijest da se odustalo od gradnje u Svetoj Nedelji te da se Imunološki zavod seli u Rugvicu izaziva reakcije i dobiva političke konotacije. Gradonačelnik Svete Nedelje i saborski zastupnik Fokusa Dario Zurovec jučer je promjenu mjesta gradnje Zavoda nazvao političkom odlukom.

– Grad Sveta Nedelja učinio je sve što su iz Ministarstva zdravstva i Imunološkog zavoda od nas tražili, a konačna je odluka na njima. U dobroj smo vjeri ušli u proces izmjene prostornog plana na temelju studije koju nam je predao sam Imunološki zavod i potrošili nešto manje od godinu dana bez jasnih povratnih informacija države. Ponudili smo i alternativnu lokaciju na 100 tisuća četvornih metara te razgovarali s predstavnicima nadležnih ministarstava. U dogovoru s državom odlučili su se za drugu lokaciju, manje kvadrature i u obrtničkoj zoni koja nije adekvatna, ali mi to poštujemo iako se radi o političkoj odluci. Kako se iz gradskog proračuna plaća izrada prostornog plana, minimalna ozbiljnost je pisani odgovor Ministarstva zdravstva na naš upit na koji nismo dobili službeni odgovor – ustvrdio je Zurovec.

Ako se zna da je načelnik općine Rugvica Mato Čičak i šef tamošnjeg HDZ-a, jasno je na što Zurovec aludira. A što na njegove riječi kažu u Ministarstvu zdravstva?

– Odluka o odabiru lokacije za buduće proizvodne pogone Imunološkog zavoda donesena je između više opcija, među kojima je i lokacija koju je ponudio načelnik i grada Sveta Nedelja. U izboru između dvije dobre i pogodne lokacije, odabrana je ona u Rugvici za koju je ocijenjeno da ispunjava sve potrebne uvjete. Ministarstvo zdravstva te prostornoga uređenja kao i Imunološki zavod zahvalni su na doprinosu vodstvu Svete Nedelje u procesu oživljavanja djelatnosti Imunološkog zavoda, čiji dio postojećeg stočnog i životinjskog pogona i nadalje ostaje na lokaciji u Brezju – uzvratili su iz ministarstva.

 

Komentara 2

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
08:49 21.06.2022.

Zurovec izgubio si Fokus iz cijele priče.

DU
Deleted user
07:30 21.06.2022.

Sve je to jedna velika koruptivna politika, možda netko ima rođaka u Rugvici tko ima zemlju gdje bi se gradio Imunološki, ipak je tu HDZ u pitanju. Znači idemo graditi Imunološki koji smo već imali ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije