Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUŠTVENO KORISNI RAD

Danska planira prisiliti migrante da rade: Dugotrajno nezaposleni morat će raditi 37 sati na tjedan

Danish trains to resume routes to Germany
Foto: Christian Charisius/DPA/PIXSELL
1/3
08.09.2021.
u 14:28

Dobije li prijedlog većinu u parlamentu, lokalne vlasti bit će zadužene za dodjelu poslova nezaposlenima

Neki migranti u Danskoj morat će raditi 37 sati na tjedan kako bi mogli dobiti socijalne naknade, objavila je u srijedu danska vlada. 

To će se odnositi na one migrante koji su primali socijalne naknade tri do četiri godine i koji nisu dovoljno svladali danski jezik. 

Danska premijerka Mette Frederiksen kazala je da se time izravno cilja žene koje nisu podrijetlom sa Zapada, a žive od socijalne pomoći. U utorak je predstavila reformski paket koji, među ostalim, uključuje odredbu o obvezi rada za dugotrajno nezaposlene. 

Da bi i dalje mogli primati socijalne naknade, dugotrajno nezaposleni morat će odraditi 37 sati društveno korisnog rada, kao što je prikupljanje smeća, svaki tjedan. Mjera cilja u prvom redu imigrante koji teško ulaze na tržište rada

Dobije li prijedlog većinu u parlamentu, lokalne vlasti bit će zadužene za dodjelu poslova nezaposlenima.

Predsjednik Nacionalnog udruženja općina, Jacob Bundsgaard, rekao je u srijedu da sumnja da je društveno koristan rad za nezaposlene migrante ispravno rješenje, prenio je Danski radio. "Iz iskustva govorimo da to ne omogućuje lakše zapošljavanje". 

Danska je zadnjih godina više puta postrožila imigrantsku politiku. Sada ima neka od najstrožih pravila u Europi i želi zahtjeve za azilom svesti na nulu.

VIDEO Cijepljenje trećom dozom kreće u listopadu: "Ovo se za početak odnosi na one cijepljenje Pfizerom."

Ključne riječi

Komentara 2

ZI
zimerman
15:30 08.09.2021.

Zakon je još uvijek mek, tako da će ga ovi paraziti vrlo lako iskoristiti . Većinom se radi o muslimanskim obiteljima , koji su postali Experti u iskorištavanju naivnog zapadnog sistema . Poslije ovog zakona mnogi će imati još viseise dijece da bi izbijegli rad , mnogi će početi koristiti državne, školske i druge programe i stvorit će im samo još vise problema .

OX
OxiMorone
16:11 08.09.2021.

Vi se još zabavljate tim multi-kulti glupostima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije