Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završili u istražnom zatvoru

Dvojica Srba prevozila ilegalne migranate u Hrvatsku: Vozač trebao dobiti 4.000 eura, a 'prethodnica' 1.000 eura

Hrvoje Jelavic/PIXSELL
31.08.2021.
u 09:55

Sumnja se da su ilegalne migrante smjestili u skučeni tovarni prostor teretnog vozila zatvorenog ceradom, bez ventilacije, prozora i sjedala, te da su zbog nedostatka kisika i skučenosti prostora ilegalni migranti na više mjesta tijekom prijevoza prerezali ceradu

Dvojici državljana Republike Srbije (1975. i 1995.), odlukom suca istrage sisačkog Općinskog suda, određen je istražni zatvor zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Naime, postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni 46-godišnjak i 25-godišnjak 24. kolovoza 2021., na području Novske, prema uputama nepoznatih organizatora krijumčarenja ljudi, kako bi se 46-godišnji osumnjičenik okoristio za 4.000 eura, a 25-godišnji osumnjičenik za 1.000 eura, u unajmljeni teretni automobil kojim je upravljao 46-godišnjak, preuzeli više stranih državljana, znajući da se oni nezakonito nalaze na teritoriju Republike Hrvatske.

Pritom se, osnovano se sumnja, 25-godišnjak osobnim automobilom kretao ispred njega kao tzv. prethodnica kako bi ga upozoravao na policijske ophodnje na cesti. Osnovano se sumnja da su ilegalne migrante smjestili u skučeni tovarni prostor teretnog vozila zatvorenog ceradom, bez ventilacije, prozora i sjedala, te da su zbog nedostatka kisika i skučenosti prostora ilegalni migranti na više mjesta tijekom prijevoza prerezali ceradu kako bi napravili otvore za dotok zraka.

Osumnjičenici su potom, osnovano se sumnja, ilegalne migrante prevozili prema granici Republike Hrvatske s Republikom Slovenijom, ali ih je policija zaustavila u mjestu Brestača.

Osumnjičenici su ispitani u Općinskom državnom odvjetništvu te je sucu istrage nadležnog suda predloženo da se protiv njih odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega što je i prihvaćeno.

 

>> Pogledajte i ovaj video - Tragična nesreća kraj Zagreba: Dijete preminulo u bolnici nakon teškog sudara

Ključne riječi

Komentara 1

BA
Barba56
10:41 31.08.2021.

Nadam se da ce te izbjeglice vratiti u Srbiju .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije