Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
niske temperature

Danas izdano crveno upozorenje, a za vikend DHMZ najavljuje hladni val

Karlovac: Debeli minusi diljem zemlje
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
12.01.2024.
u 11:16

Za vikend pretežito sunčano, ali stiže hladni val s temperaturama od -8 do -4 °C

Državni hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje za danas za Velebitski kanal. Vremenska prognoza najavljuje mjestimice olujnu buru s najjači udarima vjetra su 65 do 140 km/h.

Za veći dio Hrvatske izdano je žuto upozorenje. Vrijeme je potencijalno opasno radi iznimno niskih temperatura, a u južnijim dijelovima zemlje radi lokalnih olujnih udara bure. U osječkoj, zagrebačkoj, karlovačkoj i riječkoj regiji se predviđaju i temperature do -5 °C

Foto: DHMZ

Hrvatsku sutra očekuje pretežno sunčano vrijeme, u unutrašnjosti mjestimice više oblaka. Puhat će slab do umjeren jugozapadni, a na istoku zapadni vjetar.

POVEZANI ČLANCI:

DHMZ upozorava i najavljuje hladne valove za vikend s temperaturama zraka od -8 do -4 ujutro, na  sjevernom Jadranu od -1 i do 6 °C na jugu. Najviše temperature na kopnu će biti između 2 i 6 °C, dok će duž obale i na otocima biti od 7 do 12 °C.

Foto: DHMZ

Hladni valovi koji nas očekuju za vikend uzrokuju povećanu smrtnost, utječu na zdravlje ljudi, a mogu utjecati na opskrbu električne energije i na smrzavanje tekućina, što je posebno važno zbog opskrbe vodom. Moli se građane da prate vremensku prognozu i upozorenja meteorologa. Odjenite se u više slojeva i izbjegavajte izlaganje niskim temperaturama u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima. 

VIDEO Riječki srednjoškolci utrčali u zgradu koja gori i spasili ženu: ' Zbog silnog dima nismo ništa vidjeli pa smo pali niz stepenice'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije