Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riječki karneval

Dan za pamćenje - Rijekom zavladalo 9 tisuća mašakra

Maskare18
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
1/4
06.03.2011.
u 16:03

Riječki gimazijalaci stigli su na Korzo iz prve “Hrvatske akademije sportskih prčija - Maminjo”. Prvi čovjek Dinama bio je inspiracija ekipi iz Kaštel Kambelovca - Maminjo kao King Kong koji u ruci “nježno” drži prijatelja Vlatka Markovića

Kruna karnevalskih događanja na Kvarneru svakako je današnja 28. Međunarodna karnevalska povorka koja je okupila 109 karnevalskih grupa sa čak 9 tisuća maškara iz cijele Hrvatske, Italije, Austrije, Češke, Mađarske, Rumunjske, Slovenije, BiH, Crne Gore i Srbije. U Rijeku su stigli i studenti iz raznih zemalja koji sudjeluju u karnevalskim grupama međunarodnih studentskih udruga AEŽE i AIESEC.

Povorka je kroz središte Rijeke krenula točno u podne, predvođena Morčićem, simbolom riječkog karnevala, Meštrom Tonijem koji je ove godine proslavio 20 godina svoga meštrovanja, u pratnji Kraljice karnevala Ines Martinčić, riječkog gradonačelnika “ u sjeni” Vojka Obersnela, riječkih mažoretkinja i Limene glazbe Trsat. A veliki broj posjetitelja riječkog karnevala kao i brojni veleposlanici u Republici Hrvatskoj, koji su prema uvriježenoj tradiciji, gosti završnice karnevala i sami potvrđuju da je maškarana atmosfera u Rijeci zarazna, pa je tako s centralne pozornice na Korzu Mario Lipovšek Battifiaca poručio “ki ni došal na riječki karneval, neka mu bude žal”. A ideja maškaranim grupama ni ove godine nije nedostajalo, na Korzu je bilo ludo, prepuno dobre energije. Među prvima središtem Rijeke prošli su riječki srednjoškolci, studenti, “Riječka čuda, “Žute mumije”, a našla se tamo i grupa riječkih gimazijalaca iz prve “Hrvatske akademije sportskih prčija - Maminjo”. Prvi čovjek Dinama bio je inspiracija i karnevalskoj grupi iz Kaštel Kambelovca - Maminjo kao King Kong koji u ruci “nježno” drži prijatelja Vlatka Markovića. Korzom su prošetale i rode iz Vrbovca s namjerom da povećaju natalitet jer kažu sve nas je manje. Toplo prepručaju - tko želi da mu se dijete rodi 11. 11. 2011., mora se “tresti” baš na dan završnice karnevala, S alegorijskih kola “Burza jada! čulo se mudro pitanje - “Koja je razlika između recesije i ljepote? Ljepota je prolazna!!!”. I ekipa iz Češke pohvalila se svojim tradicionalnim proizvodom “Česka krava pivo dava”, a Lošinjane prerušene u pantigane pratila je prigodna glazba “pantagana, živina zaj....a”. Meštar Toni i riječki gradonačelnik Obersnel prikazali su se publici u zatvorskim odijelima, ovogodišnjem modnom must have-u. Oduševljene prisutnih izazvao je Joja, kralj Krimejskih feštara, koji ove godine slave 125 godina postojanja. Vesela povorka trajat će do navečer, kada će za kraj svoje odzvoniti Halubajski zvončari, a onda slijedi spaljivanje pusta “Svezada” u akvatorjiu riječke luke.

Ključne riječi

Komentara 7

BA
balance
18:30 06.03.2011.

Nema ni govora da imamo krizu!!!!

MI
mica1111
20:25 06.03.2011.

...nevjerojatna je nezainteresiranost VL 28 međunarodnim riječkim karnevalom na kojem je nastupilo preko 100 grupa sa neopisivo zanimljivim maskama... ...za koje ste se vi potrudili da jedva prikažete tri... ...očito da vaša zainteresiranost jedva da pređe preko savskog mosta... ...etoeto takva nam je medijska scena...ili vam je reporter ostao piti sa maškarama pa ništa poslao nije...

VI
vidimškoj
17:09 06.03.2011.

pa koliko ste to slika stavili,imamo gledat cili dan.....................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije