Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vremenska prognoza

Dan uz obilje sunca, no slijedi drastično pogoršanje: Od večeri pljuskovi i grmljavina

Oblačno vrijeme nad Zagrebom
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/3
06.07.2020.
u 09:20

Promjenu vremena donijet će frontalni poremećaj koji će se potkraj dana brzo premjestiti preko dijela Hrvatske dalje na istok

Dan će obilježiti vruće vrijeme uz obilje sunca, no navečer i u noći na utorak očekuju se kiša i na udare olujan sjeverni vjetra, najprije u sjeverozapadnim krajevima. 

Promjenu vremena donijet će frontalni poremećaj koji će se potkraj dana brzo premjestiti preko dijela Hrvatske dalje na istok. Prema večeri očekuje se porast naoblake, a u noći kiša te pljuskovi i grmljavina. Vjetar poslijepodne umjeren, u noći jak, na udare i olujan sjeverni. Jakog, na udare olujnog vjetra bit će u noći na utorak i u središnjoj Hrvatskoj, prognozirala je za HRT Dunja Plačko Vršnak iz DHMZ-a.

U gorskim krajevima jutro će biti svježe, a dan sunčan. Od sredina dana porast će naoblaka te su mogući pljuskovi i grmljavina. Pretežno sunčano i vruće bit će na sjevernom Jadranu. Ujutro će uz obalu puhati umjerena bura, danju uglavnom zapadnjak i sjeverozapadnjak, a u noći na utorak ponovno bura.

Poslijepodnevna temperatura u Dalmaciji bit će između 31 i 34 stupnja, a more će biti malo do umjereno valovito, s temperaturom oko 24 stupnja. More će biti još toplije na jugu, do 26 stupnjeva, a prevladavat će sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku. 

U prvom dijelu utorka još će biti mjestimične kiše, ali i jakog, na udare olujnog vjetra koji može stvarati teškoće. Bit će osjetno hladnije, a zatim postupno razvedravanje.

I na Jadranu će u utorak biti vjetrovitio uz jaku, na udare olujnu, ponegdje čak i orkansku buru, a mjestimične kiše može biti uglavnom na sjevernom dijelu. Od srijede sunčano i postupno toplije, od četvrtka posvuda i vruće. U srijedu će bura oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Dakle, kratkotrajnu, ali intenzivnu promjenu vremena potkraj ponedjeljka i u prvom dijelu utorka donijet će hladan zrak sa sjevera. No na radost mnogih, ubrzo će ponovno zavladati ljetni ugođaj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije