Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počelo je

Dalmacijav​ino počelo proizvodit​i vina, uskoro će i sokove

dalmacijavino, prosvjed (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/11
28.02.2012.
u 12:40

Nećemo dopustiti stečaj ni likvidaciju, borit ćemo se za opstanak tvrtke svim zakonom dopuštenim sredstvima – poručuje Lukica Bucat

U splitskom Dalmacijavinu danas je pokrenuta proizvodnja vina, a sljedećih dana trebali bi početi proizvoditi i sokove za koje nedostaje boca. Rješenje za to će iznaći, uvjeren je Lukica Bucat, predsjednik Nezavisnog sindikata u Dalmacijavinu. Međutim, najveći problem ostaje proizvodnja žestokih alkoholnih pića koja su njihov najprofitabilniji proizvod. Od države, svog vlasnika, Dalmacijavino još nije dobilo trošarinski broj. Splitski vinari nisu dobili četiri zaostale plaće, a proizvodnju su pokrenuli, naglašava sindikalni čelnik, kako bi stvorili uvjete da im se isplati barem polovina plaće za listopad.

Proizvodnjom i sindikalnim akcijama žele natjerati vlasnike da podmiruju svoje obveze prema radnicima. Već godinu i pol zabranjena im je proizvodnja žestokih alkoholnih pića.

– Jedino rješenje za 425 radnika Dalmacijavina je privatizacija od koje nipošto nećemo odustati. Nećemo dopustiti stečaj ni likvidaciju, borit ćemo se za opstanak tvrtke svim zakonom dopuštenim sredstvima – poručuje Lukica Bucat.

U utorak prijepodne stotinjak radnica i radnika Dalmacijavina iz Drniša prosvjedovalo je zbog lošeg stanja u tvrtki i neisplata zaostalih primanja. Prosvjed je održan ispred vinograda Dalmacijavina u okolici Drniša.

"Lopovima – vino, radnicima – ni za vodu". "Berkowitzu, gdje si?", neke su od poruka ogorčenih prosvjednika.

Ključne riječi

Komentara 1

VI
Vito
08:51 29.02.2012.

Dalmacijav​ino počelo proizvodit​i vina, uskoro će i sokove Ovdje nešto stvarno nije jasno... Kako do jučer nisu mogli ništa proizvoditi, a danas mogu? Tko im je tih nekoliko mjeseci zabranjivao prizvodnju? Onako kako su novinari opisivali, mislio sam da ima im je isključena struja, voda, plin lož-ulje, mazut, sve što im je potrebno za normalnu proizvodnju... A kad tamo, oni prestali raditi, jerim se nijeradilo pa vukli stanovništvo za nos kako im zabranjuju rad...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije