Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
70. u Lourdesu

Čudesno izlječenje: 'Unutarnji glas joj je rekao da skine sve aparate'

Djevica Marija (Ilustracija)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
11.02.2018.
u 19:27

"To naglo, trenutačno i potpuno trajno izlječenje i dalje je neobjašnjivo prema našim sadašnjim znanstvenim spoznajama"

Biskup Beauvaisa danas je objavio "čudesno" izlječenje teško invalidne francuske redovnice Bernadette Moriau (69) nakon hodočašća u svetište Lourdes 2008. godine, što je 70. "čudo" koje je Crkva priznala u Lourdesu tijekom posljednjih 160 godina.

"Opasno je usuditi se reći da je Bog intervenirao putem čuda u nečijem životu, potpuno sam svjestan činjenice da sam biskup Beauvaisa i da ta vijest odjekuje Crkvom u Francuskoj i u svijetu", rekao je biskup Jacques Benoit-Gonnin.

Sestra Bernadette Moriau je rođena na sjeveru Francuske 1939. i od 1966. je patila od bolova u kralježnici. Niti nakon četiri operacije nije mogla raditi kao bolničarka niti hodati bez poteškoća.

U srpnju 2008. ta redovnica je sudjelovala u hodočašću u Lourdes, gdje je primila sakrament bolesnima.

Po povratku 11. srpnja 2008. je doživjela neuobičajene osjete i unutarnji glas joj je rekao da skine sve aparate, korzet i udlagu, prema priopćenju biskupije. Istog dana sestra Bernadette je prekinula sva liječenja.

"To naglo, trenutačno i potpuno trajno izlječenje i dalje je neobjašnjivo prema našim sadašnjim znanstvenim spoznajama, pa je monsignor Jacques Benoit-Gonnin proglasio izvanrednim i čudesnim, a božansko obilježje izlječenja sestre Bernadette Moriau je postignuto posredovanjem Djevice Marije", prema tekstu biskupije.

Lourdes, gdje se Djevica Marija "ukazala" 1858. godine Bernadette Soubirous, postao je jedno od glavnih odredišta katoličkih hodočašća u svijetu s oko četiri milijuna posjetitelja svake godine.

Djevica Marija (Ilustracija)
1/14

Komentara 93

DU
Deleted user
20:07 11.02.2018.

Bogu ništa nije nemoguće, pa uskrsnuo je mrtvog Lazara.

MA
malopivo
21:43 11.02.2018.

Sigurno je jedno bolje vjerovati u Boga nego u ljude A pojedinci bi se mogli suzdrzati komentara ako vec nisu vjernici neka im ne smetaju oni sto vjeruju

Avatar Semper5
Semper5
21:59 11.02.2018.

Nikad mi nije bilo jasno zašto jedan dio ateista ima tu potrebu rugati se i vrijeđati, samo zato što netko misli i vjeruje drugačije od njih. U svakom slučaju, njihovi komentari najviše govore o njima samima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije