Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOĆE LI BITI OGRANIČENJA I NAKON 1.4.?

Cijene struje idu gore, doznajemo detalje: 'Ovo je trajno, sad je najbitnija opskrba'

01.02.2023.
u 22:42

– Usporavanje gospodarstva, nažalost, najizraženije je u eurozoni, gdje energetska kriza izazvana ratom uzima veliki danak. Geopolitičko preslaganje opskrbe energijom nakon rata bit će ekstenzivno i trajno. Najvažniji zadatak svih članica EU i sudionika u energetskom sektoru je osigurati sigurnu opskrbu energentima. Uzimajući u obzir sve navedeno, da bismo ispunili našu odgovornost za održivost našeg poslovanja, a time i za osiguravanje stabilne opskrbe energentima, donijeli smo odluku o povećanju cijena električne energije – poručio je E.ON svojim kupcima

Komentara 14

LE
LeonardoGoldman
23:47 01.02.2023.

Energetska kriza nije izazvana ratom vec politikom poskupljenja. Rat je paravan iza kojeg stoje ratni profiteri.

DU
Deleted user
02:59 02.02.2023.

Gospodarstvo već plaća visoke cijene el. energije - koje npr. čine pogon hotela zimi neisplativim, pekarnice imaju dnevne račune preko 100 eura za el. energiju itd. itd. Pitanje dana kad će ta razina cijena "sustići" i građanstvo, a tu će se vjerojatno "lomiti" na socijalno prihvatljivu cijenu, do neke granice potrošnje - i preko toga, bez milosti, kao prvospomenuta kategorija. Ukratko, većina domova može imati sve bitno u pogonu s 10 kWh/dan - klima uređaji i grijanje na struju nije sadržano u tome. Probajte bilježiti potrošnju na dnevnoj bazi, ako ste preko toga - dajte nekome tko je stručan da "baci pogled" na trošila. Jer bolje se pripremiti već sada!

EZ
ezer
23:02 01.02.2023.

Dogoditi će se kao kod plina veliki dio potrošače otići će državnom poduzeću i limitiranim cijenama. Kako će cijene energije izgledati nakon 1.4. ovisi o Vladi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije