Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČEKUJE SE JOŠ OBORINA

Tuča pogodila Turopolje: Prizori kao da je pao snijeg!

tuča
Foto: Čitatelj
1/5
26.02.2020.
u 13:00

Imate li fotografije i snimke nevremena i tuče? Pošaljite nam svoje snimke na javi@vecernji.net!

Meteorolog HRT-a Zoran Vakula navodi kako će u većini krajeva kiša biti češća tijekom srijede, kada će osobito na Jadranu biti i pljuskova s grmljavinom, zatim od četvrtka navečer do petka ujutro te ponovno od nedjelje.

Snijeg će povremeno padati uglavnom na višim nadmorskim visinama, najprije u Gorskom kotaru i Lici, a zatim i ponegdje u unutrašnjosti Dalmacije. U nizinama je moguća uglavnom kratkotrajna susnježica.

Moguća je i poledica u kopnenom području budući da će jutarnja temperatura zraka od četvrtka do subote često biti negativna, ponajviše u gorju.

Snažno nevrijeme praćeno tučom pogodilo je područje Turopolja zbog čega je promet na dionici autoceste Zagreb – Lekenik bio otežan. Cesta se zabijelila kao da je pao snijeg.

Imate fotografije i snimke nevremena i tuče? Pošaljite nam svoje snimke na javi@vecernji.net

Foto: Čitatelj

U četvrtak nas očekuje razvedravanje, a u petak i subota djelomice sunčano i uglavnom suho. U nedjelju i u ponedjeljak vrijeme će se opet promijeniti pa je moguća kiša.  

Upozorenje zbog vjetra

U srijedu će puhati najprije umjeren i jak jugozapadnjak, gdjegod i s olujnim udarima, zatim podjednako jak sjeverozapadni, sjeverni i sjeveroistočni vjetar, uglavnom na sjevernom Jadranu bura.

U četvrtak će ponovno zapuhati jugozapadni i južni vjetar, u petak opet sjeverni, sjeverozapadni i bura, za vikend pak jugozapadnjak, na Jadranu većinom jugo.

Prognoza po područjima

Detaljniju prognozu po područjima za sljedeće dane za HRT pripremio je mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze DHMZ-a.

U srijedu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti djelomice sunčano, zatim sa zapada slijedi postupno naoblačenje s kišom. Puhat će umjeren i jak jugozapadni vjetar koji će sredinom dana okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 7°C, a najviša dnevna između 10 i 14°C, prognozira mr. sc. Dragojlović.


 

U središnjoj Hrvatskoj većinom oblačno i vjetrovito. Povremeno će padati kiša koja mjestimice može biti i obilnija, a prema večeri uz pad temperature zraka u višem gorju može biti susnježice i snijega. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak koji će poslijepodne okrenuti na sjeveroistočnjak. Temperatura zraka bit će uglavnom između 6 i 9°C.

U gorskim krajevima oblačno s kišom, a poslijepodne i navečer uz pad temperature zraka sa susnježicom i snijegom, a moguće je i stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. Na sjevernom Jadranu promjenljivo i pretežno oblačno s kišom, ponegdje moguće i izraženijim pljuskovima. Puhat će jak i olujan jugozapadnjak koji će krajem dana okrenuti na buru. Temperatura zraka u gorju od 5 do 7°C. Uz obalu jutarnja temperatura između 9 i 11°C, a najviša dnevna od 12 do 14°C.


 

U Dalmaciji promjenljivo, mjestimice s kišom i grmljavinom. Puhat će jak i olujan zapadnjak i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 8°C, na Jadranu između 11 i 13°C, a najviša dnevna od 12 do 17°C.

Podjednako će biti i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje pljuskovi mogu biti izraženiji. Puhat će jak i olujan južni vjetar, pri čemu će more biti valovito, mjestimice i jače valovito."

Komentara 1

Avatar JenniferNI80
JenniferNI80
19:31 26.02.2020.

Boк! Posjеtite moju stгaniсu u Sеx Сlubu > www.xxlady.xyz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije