Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ACCUWEATHER

Prognoza za proljeće: Dijelu Europe prijete oluje, nastavlja se iznadprosječno toplo vrijeme

Olujno nevrijeme - ilustracija
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
19.02.2020.
u 21:08

Tijekom proljeća ovo područje Europe će imati normalne ili malo povišene količine oborina, a najkišovitiji dio proljeća očekuje se tijekom ožujka i početkom travnja, kad će biti i mnogo oluje koje će donijeti velike količine oborina.

Meteorološki servis AccuWeather objavio je danas prognozu za proljeće za cijelu Europu. U većem djelu Europe nastaviti će se iznadprosječno toplo vrijeme, a jedan dio Europe očekuje razdoblje ekstremnih vremenskih uvjeta i oluja. 

- Iako toplinu tijekom nadolazećeg proljeća pozdravlja puno ljudi, to će povećati rizik za opasno vrijeme - piše u prognozi. Navode kako za područje zapadne i srednje Europe postoji povećan rizik za opasno vrijeme.

Rizik od opasnih oluja prijeti područjima u Francuskoj, Belgiji, Nizozemskoji i sjeverozapadu Poljske. Tu su moguća oštećenja nastala vjetrovima, tučom i pljuskovima, a moguće je i da nastanu tornada.

Tijekom proljeća ovo područje Europe će imati normalne ili malo povišene količine oborina, a najkišovitiji dio proljeća očekuje se tijekom ožujka i početkom travnja, kad će biti i mnogo oluje koje će donijeti velike količine oborina. 

- Lokalne poplave stvarat će probleme, ali sve u svemu, obilne kiše bit će dobrodošle uoči ljetnih mjeseci koji će vjerojatno biti suši od prosjeka - stoji u prognozi na proljeće. 

- Jedno od rijetkih područja Europe za koje se ovog proljeća očekuje da ima normalne ili malo iznad normalnih razina oborina je Balkanski poluotok - stoji u prognozi.

- Lokalne poplave stvarat će probleme, međutim, oborine će biti dobrodošle prije ljetnih mjeseci koji će vjerojatno biti sušniji od prosjeka - stoji u prognozi na proljeće. 

- Bilo koji olujni sustav koji će prolaziti regijom od kraja travnja do svibnja povećat će rizik od stvaranja jakih grmljavinskih oluja. One će predstavljati rizik od poplava i lokalno snažnih vjetrova - prognoziraju u AccuWeatheru. 

Komentara 1

Avatar LindaAU87
LindaAU87
23:04 19.02.2020.

Žеlitе imati ljubavne razgovoгe? Nа pгаvоm ste putu! --- http://kisstok.com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije