Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Veljaču obilježile rekordne temperature: Od utorka stiže promjena

Foto: PIXSELL
1/4
21.02.2020.
u 11:43

Vikend pred nama bit će topao i sunčan, uzevši da će jugozapadnjak biti izraženiji u nedjelju.

Veljaču je obilježilo neuobičajeno dugo i intenzivno toplo razdoblje, baš kao i povremena južina. 

Meteorolog HRT-a Zoran Vakula navodi kako će se takvo vrijeme nastaviti na kopnu do subote, samo ponegdje i u nedjelju. 

– Ne dajte se iznenaditi jutarnjim "minusima" i mrazom, rijetko i magli, a na sunčanome Jadranu od petka poslijepodne do subote ujutro jakoj, na udare i olujnoj buri i tramontani. Slabije će biti u ponedjeljak, nakon kojeg slijedi jugo, s njim uskoro  vjerojatno i kiša – navodi Vakula. 

S obzirom na to da će ova veljača biti među najtoplijima u znanoj povijesti mjerenja, ponegdje vjerojatno i rekordna, te u mnogim mjestima toplija od prosječnog ožujka, nije neobičan ubrzan rast bilja te bi probleme mogli imati oni koji muku muče s alergijama. 

– A visokoj koncentraciji peluda pomaže i dosadašnji manjak oborina, ne samo tijekom veljače u većini Hrvatske, nego i posvuda u siječnju. Znatnije promjene vremena neće biti do utorka, ali bi koncentracije mogle biti još veće – ističe Vakula. 

Kiša moguća od utorka

Vikend pred nama bit će topao i sunčan, uzevši da će jugozapadnjak biti izraženiji u nedjelju. U ponedjeljak se očekuje prolazno naoblačenje, ponegdje i malo kiše, uz sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar, a južina će opet ojačati od utorka, nakon čega se očekuju i povremene kiše.

Sunčano će i sve toplije biti i na Jadranu. U subotu će oslabjeti bura i tramontana, a ponovno će ojačati u ponedjeljak. Na Jadranu je od utorka moguća povremena kiša.

GALERIJA Ovo se ne viđa svaki dan: Temperature proljetne, a na Cmroku – snijeg!

1/13
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije