Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐIMURJE

Četiri naleta na divljač koja je pretrčavala cestu

Park prirode Kopa?ki rit: Divlje svinje
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/3
01.03.2023.
u 10:23

Policija poziva vozače na oprez nakon što su jučer zabilježena četiri naleta na divlje životinje koje su pretrčavale cestu. Opasnost od ovakvih incidenata povećana je sezonskim migracijama životinja, stoga upozoravaju sudionike prometa da prilagode brzinu kretanja uvjetima na cesti i prometnim pravilima

Na međimurskim prometnicama jučer su evidentirana čak četiri naleta vozilima na divljač koja je pretrčavala kolnik, i to na prometnicama u Nedelišću, Vučetincu, između Peklenice i Vratišinca te Donjeg Vidovca i Svete Marije. Radilo se srnećoj divljači. - Divljač u svojoj dnevnoj i sezonskoj migraciji prelazi prometnice svih kategorija, od lokalnih cesta pa čak do autocesta, čime se povećava opasnosti od naleta vozila na divljač. Tijekom cijele godine policija evidentira takve štetne događaje u prometu, a posebno je to izraženo u hladnije doba godine, odnosno tijekom jeseni i zime.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji te neugodnosti zbog šteta koje nastaju naletom vozila na divljač, potrebno je pridržavati se prometnih propisa glede ograničenja brzine kretanja vozila, predviđati moguće opasnosti i pratiti znakove upozorenja "divljač na cesti", koji označavaju područje na kojima divljač često prelazi preko ceste - kažu u Policijskoj upravi međimurskoj i upućuju apel svim sudionicima u cestovnom prometu da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti te da poštuju prometna pravila i postavljenu prometnu signalizaciju kako bi sigurno stigli na svoja odredišta. 

>> VIDEO: Kako uštedjeti na cestarini na dijelu autoceste Zagreb-Macelj?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije