Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednički izbori

Četiri kandidata najveći favoriti za novog predsjednika Egipta

\'Egypt\'s President Hosni Mubarak attends a meeting with South Africa\'s President Jacob Zuma at the presidential palace in Cairo in this October 19, 2010 file photo. Egypt\'s public prosecutor has o
AMR ABDALLAH DALSH/Reuters
23.05.2012.
u 07:41

Pravo glasa ima pedeset milijuna ljudi, a sigurnosne mjere podignute su na najviši mogući stupanj.

Egipćani danas izlaze na birališta gdje će petnaest mjeseci nakon rušenja Hosnija Mubaraka birati njegova nasljednika. Pravo glasa ima pedeset milijuna ljudi, a sigurnosne mjere podignute su na najviši mogući stupanj.

Vojno vijeće koje je preuzelo vlast nakon što je Mubarak svrgnut u Arapskom proljeću i praktično obnaša vlast od veljače prošle godine, objavilo je kako će osigurati da izbori proteknu mirno i regularno te kako će do 1. srpnja predati vlast izabranom kandidatu.

Egipatski mediji izbornu utrku ocijenili su kao borbu između islamista i sekularista, odnosno revolucionara i političara iz vremena Mubaraka.

Najizgledniji kandidati za predsjednika Egipta su Ahmed Shafiq, bivši zapovjednik zrakoplovstva koji je kratko bio i premijer u vrijeme prevrata 2011. godine, Amr Moussa, nekadašnji ministar vanjskih poslova i čelnik Arapske lige, Mohammed Mursi, čelni čovjek Muslimanskog bratstva, te Abdul Moneim Aboul Fotouh, nezavisni islamistički kandidat.

 

Komentara 1

LS
Ljuti Sipak sa Kacine
14:27 23.05.2012.

Muslimansko bratsvo im je najbolja buducnost !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije