Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žele zaštititi goste

Ceh pozvao ugostitelje: Maknite iz ponude potencijalno rizična pića

Zgrada Coca-Cole u Zagrebu
Slavko Midzor/PIXSELL
08.11.2023.
u 15:38

"Predlažemo u potpunosti iz ponude maknuti potencijalno rizične proizvode i ostvariti pravo na povrat", kažu u Cehu

Temeljem slučajeva trovanja koja se dovode u vezu s konzumacijom spornog gaziranog pića, Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore pozvao je ugostitelje da zaštite svoje goste i svoje poslovanje te da do zaprimanja više informacija i potvrda o zdravstvenoj ispravnosti proizvoda maknu iz ponude sporna gazirana pića. Uputu je Hrvatska obrtnička komora izdala putem internog komunikacijskog sustava obrtnicima ugostiteljima.

"U javnom prostoru kola velik broj informacija. S obzirom da ne raspolažemo službenim informacijama i uputama, a ne želimo imati nove slučajeve ugrožavanja zdravlja naših gostiju, predlažemo u potpunosti iz ponude maknuti potencijalno rizične proizvode i ostvariti pravo na povrat. Kao ugostitelji dužni smo zaštititi svoje goste, a kao Ceh dužni smo zaštititi svoje ugostitelje“, poručuje predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a Franz Letica. 

 

Podsjetimo, u ponedjeljak su počele kolati upozorenja o štetnim pićima, a u utorak ujutro znalo se službeno za prvi slučaj iz Rijeke. Nakon toga javili su se i slučajevi po drugim gradovima, čini se, zasad s blažim simptomima. Sve službe su aktivirane, a DIRH je danas naredio povlačenje i privremenu zabranu spornih proizvoda. Coca-Cola se danas opet oglasila, kažu kako interna analiza nije pokazala nepravilnosti u proizvodnji ili u proizvodima, no kako je odlučeno je da će doći do povlačenja do završetka službene istrage. Riječ je o jednoj seriji Coca-Cola Original Taste te dvije ograničene serije Römerquelle Emotion Blueberry Pomegranate.

Situaciju iz minute u minuut pratite OVDJE.

 

Zgrada Coca-Cole u Zagrebu
1/40
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije