Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlada od 2007. godine

Čečenski vođa Kadirov podnosi ostavku? Iznenada objavio: 'Mislim da je došlo moje vrijeme'

Head of the Chechen Republic Ramzan Kadyrov makes an address in Grozny
Foto: Stringer/REUTERS
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
04.09.2022.
u 09:19

Moskva je vodila dva rata sa separatistima u Čečeniji, većinski muslimanskoj regiji u južnoj Rusiji, ali od tada je u nju uložila goleme iznose novca kako bi je obnovila i dala Kadirovu veliku autonomiju

Čečenski vođa Ramzan Kadirov (45) rekao je da planira uzeti "neodređenu i dugu" stanku sa svoje dužnosti. Kadirova, koji vlada Čečenijom od 2007. godine, ruski predsjednik Vladimir Putin je u ožujku promaknuo u general-pukovnika zbog njegove uloge u invaziji na Ukrajinu.

U snimci koju je objavio na Telegramu, Kadirov je naveo kako vjeruje da je "došlo vrijeme" da ode, navodi The Guardian

- Shvatio sam da već dugo sjedim na svom mjestu. Mislim da je došlo moje vrijeme - istaknuo je. 

Kadirova su SAD i EU višekratno optužili za kršenje ljudskih prava, što je on nijekao. U prvim mjesecima invazije, govorio je kako će Rusija zauzeti cijelo područje Ukrajine. 

- Doći će do ofenzive... Ne samo na Mariupolj, nego i na druga mjesta, gradove i sela. Luhansk i Doneck – prvo ćemo ih u potpunosti osloboditi – a zatim zauzeti Kijev i sve druge gradove. Jamčim vam, nećemo se povući ni jedan korak - isticao je. 

Moskva je vodila dva rata sa separatistima u Čečeniji, većinski muslimanskoj regiji u južnoj Rusiji, ali od tada je u nju uložila goleme iznose novca kako bi je obnovila i dala Kadirovu veliku autonomiju.

VIDEO Kremlj poslao poruku: Naftu nećemo prodavati zemljama koje uvedu ograničenje cijena.

Tijek događaja u Ukrajini pratite OVDJE.

Komentara 17

ED
edvardl
09:39 04.09.2022.

Izdajica svog naroda!

Avatar claudio21
claudio21
09:31 04.09.2022.

Takav egocentrik ne može sam otići, Putin ga mijenja.

KR
Kradezeovac
09:43 04.09.2022.

Haha. Kakav Bilmez. Tip nezna u kakvoj je igri, Rusu, Ukrainci, Amerkanci, Britanci, moze samo da izabere tko ce ga prvi likvidirat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije