Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nazvala ga žetončićem

Burno u Saboru, Orešković se sukobila i sa Zekanovićem: 'Vi ste najveća sramota'

Dalija Orešković
Foto: Internet TV Hrvatskoga sabora
1/4
12.04.2023.
u 19:08

"Gospodine Zekanoviću, mada vam ovo 'gospodine' uopće ni ne stoji", kazala je uvodno Dalija Orešković u svojoj izjavi

Zastupnici su u Hrvatskom saboru na aktualcu postavljali pitanja premijeru Andreju Plenkoviću i ministrima u njegovoj Vladi, a u jednom je trenutku zaiskrilo između Dalije Orešković i Hrvoja Zekanovića. Naime, Orešković je Zekanoviću kazala kako je on, zbog prelaska iz oporbenih klupa, žetončić te najveća sramota ovog saziva Hrvatskog sabora.

"Ja bih samo napomenuo da zastupnici u Hrvatskom saboru imaju samo jedan posao, a to je glasovanje. I onda ako naprave tu krivo, onda su u potpunosti pogriješili. Dakle, glasovanje tamo gdje se to mjeri, ili si glasao za, protiv ili si izbjegao glasovanje. To je jedino što se vidi. Dakle, sve jasno. Na glasovanje se kaže jesi li dio oporbe, vlasti, jesi li za neki zakon i deklaraciju ili nisi", rekao je Hrvoje Zekanović pa dobio opomenu. 

Dalija Orešković javila se za povredu poslovnika zbog, kako je kazala, vrijeđanja "onih zastupnika koji znaju da njihove obaveze nadilaze samo glasovanje". 

"Gospodine Zekanoviću, mada vam ovo 'gospodine' uopće ni ne stoji, kada smo kod glasanja, vi niste glasali na početku svog mandata da Andrej Plenković bude premijer. Prešli ste iz oporbenih klupa u vladajuće, time ste žetončić, a biti žetončić je jedna od najkoruptivnijih praksi i sramota Hrvatskog sabora. U ovom sazivu, vi ste najveća", kazala je Dalija Orešković pa, također, dobila opomenu. 

Ranije danas, kako je Večernji list pisao, zaiskrilo je i između zastupnice Dalije Orešković i premijera Andreja Plenkovića.

VIDEO Plenković kritizirao Daliju Orešković pa joj je dobacio Gute Reise, bis bald

Komentara 3

Avatar Cera
Cera
07:51 13.04.2023.

Kada ti to kaže ona koja nije bolja od tebe onda stvarno imaš problem...

Avatar Moodleen
Moodleen
20:10 12.04.2023.

Eeee, kad drugarica oreškonjić govori nekom da je sramota, a joj. Kaj joj nitko ne želi donirati ogledalo?

DU
Deleted user
23:05 12.04.2023.

Kako Vladu smeta istina. Komentari Premijera a ne odgovori na pitanja ,pokazali su put Hrvatske , Hrvatske bez demokracije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije