Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne jedemo zdravo

Burić: Hrvatska izvozi zdravu hranu, a uvozi smeće

'23.11.2010., Hrvatski sabor, Zagreb - Zastupnik Dinko Buric vrijedja zastupnike HDZ-a uoci glasovanja o drzavnom proracunu za 2011.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
'Jurica Galoic/PIXSELL, arhiva
13.02.2013.
u 12:20

Građani si ne mogu priuštiti zdravu i kvalitetnu hranu pa kupuju najjeftiniju, a to je u pravilu najlošija, rekao je Kajin

Hrvatska proizvodi i izvozi zdravu hranu, a uvozi onu sumnjive kvalitete, izjavio je HDSSB-ov Dinko Burić tijekom rasprave o usklađivanju četiri zakona s pravnom stečevinom EU, među njima i Zakona o genetski modificiranim organizmima.

– Ne treba skrivati da se hrvatski građani hrane smećem od hrane iz uvoza – rekao je Burić.

Naglasio je da je vlastita proizvodnja hrane pitanje suverenosti svake zemlje, a kako je Hrvatska dozvolila da postane robom uvoza time što uvozimo 40-45 posto hrane, dok je kod članica EU riječ o oko osam posto.

Nezavisni zastupnik Damir Kajin replicirao je kako se ne slaže da je riječ o smeću od hrane, ali prihvaća da je riječ o lošoj hrani.

– Mi smo preskupi pa si građani s plaćom od 4000 do 4500 kuna, s dvoje djece i ženom koja ne radi, ne može priuštiti zdravu i kvalitetnu hranu i zato kupuju najjeftiniju, a to je u pravilu najlošija – rekao je Kajin.

Što se sve od loše hrane uvozilo tijekom godina, ilustrirao je HDSSB-ov Boro Grubišić koji je naveo da je Hrvatska uvozila radioaktivne sjemenke iz Ukrajine.

– Tamo je bio Černobil. Da imamo detektore, svi bi svijetlili – rekao je Grubišić.

HSS-ov Branko Hrg smatra da bi se, ako se želi pomoći seljacima, trebalo dislocirati laboratorije kako bi se lakše i brže kontroliralo hranu. A da bi trebalo smanjiti administraciju, smatra Dinko Burić, koji se ne čudi što su toksini u mlijeku otkriveni u BiH, a ne u Hrvatskoj jer, kako tvrdi, Hrvatska ima "džunglu od 536 propisa koji to reguliraju, od toga 40-ak zakona i 486 raznih pravilnika".

– Pa da si Einstein, da si wunderkind, da ništa drugo ne radiš 72 sata na dan, ne bi se moglo snaći – rekao je Burić.

>>Što jedemo? U filetima kosti, puno leda i ostaci ambalaže

Komentara 22

PR
Protivcenzure
12:28 13.02.2013.

mi izvozimo???

YU
yututu
12:32 13.02.2013.

Tko kaže da uvozno mlijeko u prahu nije staro, zaraženo i radioaktivno - halo Dukat ?

NP
novo proljeće
15:39 13.02.2013.

Sada i birači mogu KUKUrikati, jako mi je žao nedužnih! Banda nesramna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije