Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bujišić: Predsjednik Upravnog vijeća veleučilišta Siniša Kukić traži moju ostavku

– Činjenica jeste da su tri člana Upravnog vijeća pokrenula postupak razrješenja dekanice Gordane Bujišić. Njoj se na teret stavljaju kršenje odredbi više zakona. Što će dalja istraga utvrditi ne znam. Na razinu njenih osobnih prozivanja ja se ne bih spuštao, rekao je kratko Kukić.
19. veljače 2014. u 16:43 4 komentara 1821 prikaza
vukovarsko veleučilište
Foto: Branimir Bradarić
Pogledajte galeriju 1/4

Iako se proteklih godina redovito isticalo da je vukovarsko Veleučilište Lavoslav Ružička jedna od svijetlih točaka grada heroja događanja u zadnjih 15-ak dana ova obrazovna ustanova prolazi kroz svoje najturbulentnije dane.Gradom već nekoliko dana kolaju informacije o ostavci ili smjeni dekanice Gordane Bujišić, policijskim istražnim radnjama, usmenim i pismenim prijetnjama, raznim e-mailovima…

-Činjenica jeste da je veleučilište svih ovih godina bilo možda i najsvjetlija točka Vukovara te da smo važili i za najbolje veleučilište u Hrvatskoj. To je bila i ocjena Upravnog vijeća. Međutim, u zadnjih 15 dana sve se okrenulo te je došlo do toga da predsjednik Upravnog vijeća veleučilišta Siniša Kukić traži moju ostavku da bi onda došlo i do prijedloga za mojim razrješenjem. Smatram da iza svega stoji politički, osobni i obiteljski interesi jer se od mene tražilo da suprotno odredbama zakona otpuštam, zapošljavam i promičem određene djelatnike temeljem stranačke ili obiteljske pripadnosti, rekla je Bujišić koja je radi svih dešavanja sazvala i izvanrednu sjednicu Stručnog vijeća veleučilišta. Govoreći o svim dešavanjima na veleučilištu u zadnjih 15-ak dana kaže i da su mnogi djelatnici zabrinuti i uplašeni za dalju budućnost kao i da se dio zaposlenika ponio ni malo akademski. Pojašnjavajući svoje tvrdnje spominje razne prijetnje usmene i pismene, anonimna i potpisana pisma, e-mailove i slične aktivnosti.

– Veleučilište je kroz zadnjih šest burnih mjeseci u Vukovaru, radi uvođenja dvojezičnosti, prošlo neokrznuto da bi sada u manje od dva tjedna sve palo u vodu. Za sve nas je ovo vrlo loše i čini nam ogromnu štetu, a najodgovorniji za sva ova dešavanja je predsjednik Upravnog vijeća. Među zaposlenicima se širi atmosfera straha, istakla je Bujišić koja je sve navode koji joj se stavljaju na teret odbacila.

vukovarsko veleučilište (1) obrazovna ustanova Vukovarsko veleučilište svijetli primjer iz Vukovara

Prozvani predsjednik Upravnog vijeća Siniša Kukić kaže kako sve dok traje proces ne može komentirati dešavanja na vukovarskom veleučilištu.

– Činjenica jeste da su tri člana Upravnog vijeća pokrenula postupak razrješenja dekanice Gordane Bujišić. Njoj se na teret stavljaju kršenje odredbi više zakona. Što će dalja istraga utvrditi ne znam. Na razinu njenih osobnih prozivanja ja se ne bih spuštao, rekao je kratko Kukić. Veleučilište Vukovar, koje ima tri smjera, trenutno pohađa oko 1100 studenata iz cijele Hrvatske. Djeluje osam godina i do sada je diplomiralo više od 800 studenata.

COTRUGLI Business School
TOP MENADŽERI
Kako uštediti 2000 € i besplatno u Hrvatskoj isprobati vodeći MBA program regije?

A1 izdvaja za Vas

  • satar:

    Dekanica fakulteta a ne govori Hrvatski jezik.Konkretno,nisu dešavanja nego događanja.Sasvim dovoljno za smjenu.

  • satar:

    Lako je moguće da su tražena promaknuća na nacionalnoj a ne stranačkoj osnovi