Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vukovarsko veleučilište svijetli primjer iz Vukovara

Trenutno ovu obrazovnu ustanovu pohađa oko tisuću studenata podijeljenih u Studije trgovine, Upravni studij i Studij fizioterapije.
28. listopada 2013. u 13:01 0 komentara 563 prikaza
vukovarsko veleučilište (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM

U vukovarskoj svekodnevnici, koja je već duži niz godina opterećena brojnim problemima, postoji i niz svijetlih točaka koje ukazuju i govore da ipak nije sve tako crno u gradu na Dunavu. Jedan od takvih primjera svakako je i Vukovarsko veleučilište Lavoslav Ružička kroz koje je od 2005. godine, kada je osnovano, do danas prošlo oko 5000 studenata iz cijele Hrvatske.

– Svi se još dobro sjećamo neobnovljene zgrade i loših uvjeta kada smo započeli s radom. Kroz godine rada došli smo do uvjeta koje imamo danas kao i činjenice da je Vukovarsko veleučilište, kao visoko obrazovna institucija, prepoznata u cijeloj Hrvatskoj, kaže dekanica veleučilišta dr.sc. Gordana Bujišić profesorica visoke škole.

Trenutno ovu obrazovnu ustanovu pohađa oko tisuću studenata podijeljenih u Studije trgovine, Upravni studij i Studij fizioterapije. U međuvremenu su se i kadrovski ekipirali, a započeli su i sa realizacijom planova koji bi Vukovarsko veleučilište u godinama koje dolaze trebale izdići na još jednu višu i kvalitetniju razinu.

– Uskoro sa radom započinje specijalistički Studij fizioterapije u sportu, rekreaciji i welnesu kakvoga nema uopće u ovome dijelu Europe. U isčekivanju smo konačne dozvole i ove akademske godine ćemo započeti sa radom. Već postoji veliki interes za isti, tako da u budućnosti očekujemo i više studenata iz okolnih zemalja. Sukladno tim očekivanjima uskoro ćemo omogućiti i da se barem dio predavanja odvija na engleskom jeziku, ističe Bujišić.

Uporedo se radi i na ustrojavanju još jednoga specijalističkog sudija koji bi objedinio upravni studij i studij trgovine. Planira se i da uskoro Studij trgovine preraste u Studij poslovne ekonomije s logistikom ali i da se pokrene još jedan novi studij.

– Bio bi to Studij socijalne gerantologije, odnosno, brige o starijim osobama. Takvoga studija nema nigdje u Hrvatskoj, a s obzirom na sve veći broj starijeg stanovništva svakako da bi postao veliki interes za isti. Tu bi studenti stekli ne samo teorijske osnove rada sa starijim osobama nego stekle i niz praktičnih znanja, tvrdi Bujišić. Ne zanemaruje se i dalje izobrazba kadrova, opremanje veleučilišta ali ni uspostavljanje partnerskih odnosa s raznim sličnim institucijama u Hrvatskoj i svijetu. Uz već postojeće partnerske odnose planira se i uspostavljanje suradnje sa sveučilištima u Finskoj, SAD-u i Rusiji.

– Izuzetno mi je drago što sve ove godine rada nismo zabilježili niti jedan incident na međunacionalnoj osnovi. Niti ova najnovija dešavanja, kojih smo svi svjedoci u Vukovaru, nisu pogoršala odnose među studentima ali niti među profesorima. To je jedno veliko ohrabrenje koje nam pokazuje da radimo dobro i da smo na dobrom putu, zaključila je Bujišić.

Zabava u zagrebačkom hotelu
'revolucija zabave'
Šire se snimke partyja u zagrebačkom hotelu, organizatori tvrde da ne krše propisane mjere
Solana Nin
SINERGIJA PRIRODE
Jeste li već otkrili kraljicu među solima?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.