Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rekordno obilne kiše

Broj poginulih u poplavama u Japanu narastao na 24

A car is pictured after it was drifted by torrential rain in Hitoyoshi
Foto: KYODO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/6
06.07.2020.
u 09:10

Šesnaest ljudi, među kojima 14 iz doma za starije, smatra se mrtvim nakon što su poplave pogodile stambena područja u ruralnom dijelu prefekture Kumamoto na otoku Kyushu, dok se 12 osoba vode kao nestale

Broj poginulih u poplavama i klizištima koje su prouzročile rekordno obilne kiše na jugozapadu Japana popeo se u ponedjeljak na 24, a loši vremenski uvjeti ometaju akcije potrage i spašavanja.

Šesnaest ljudi, među kojima 14 iz doma za starije, smatra se mrtvim nakon što su poplave pogodile stambena područja u ruralnom dijelu prefekture Kumamoto na otoku Kyushu, dok se 12 osoba vode kao nestale, objavili su mediji.

Men stand on a water-covered street in Tsunagi in Kumamoto Prefecture, southwestern Japan, on July 6, 2020, after deadly torrential rain. (Kyodo) ==Kyodo Photo via Newscom Newscom/PIXSELL
Foto: /Newscom/PIXSELL

Velika područja uzduž rijeke Kuma su poplavljena jer su nasipi probijeni na više mjesta. Uništeno je 14 mostova od kojih 10 na rijeci Kuma, izvijestila je televizija NHK.

U tom je području poplavljeno oko 6100 domaćinstava, a više od 9500 domačinstava u prefekturama Kagoshima i Kumamoto nema električnu struju.

Japanski Meteorološki zavod najavljuje nastavak sezonske kišne fronte s obilnim kišama na širem području Japana te upozorava na poplave, odrone zemljišta i klizišta.

Prije dvije godine, poplavne kiše i bujice u zapadnom Japanu  prouzročile su odrone i poplave u kojima je poginulo više od 220 ljudi. Oko 4300 ljudi iz tih pogođenih područja i dalje živi u privremenom smještaju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije