Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA NJIH NEMA DRUGOG KRUGA

Ovi su lokalni čelnici pobijedili već u prvom krugu izbora

PIXSELL
16.05.2021.
u 21:54

Jedan od najvećih pobjednika izbora je i Matija Posavec koji ostaje na čelu Međimurske županije jer nakon obrađenih 94,90% osvaja 64,50 posto glasova birača

Ako je suditi prema trenutačnim rezultatima i obrađenih 47 od 66 biračkih mjesta, aktualni gradonačelnik Slavonskog Broda, nezavisni Mirko Duspara za novi će se mandat boriti u drugom krugu protiv aktualnog državnog tajnika u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, HDZ-ovog Dragana Jelića. Na osnovu 71 posto prebrojanih glasova, Duspara je u prvom krugu osvojio 42,61, a Jelić 32,25 posto glasova. Nakon 2013. godine, bit će drugi Jelićev pokušaj da na izborima sruši Dusparu, koji je na vlasti već 16 godina.

 

U izborima za Gradsko vijeće također je najbolji rezultat polučila Nezavisna lista Mirka Duspare s 36,87 posto glasova. Druga je zajednička lista HDZ-a i HSP-a s 30,93 posto, a treća Lista grupe birača Slavice Lemaić  s 10,54 posto.

Na izborima za župana Brodsko-posavske županije nakon obrađenih 82 posto biračkih mjesta blizu pobjede u prvom krugu je Danijel Marušić (HDZ)  s 53,67 posto. Na drugom je mjestu Tea Tomas (Nezavisna lista Mirka Duspare) s 15,81 posto glasova.  Na izborima za Županijsku skupštinu vodi lista HDZ-HKS-HSP sa 42,33 posto glasova.

Hrebak premoćno pobijedio

Dario Hrebak je u Bjelovaru zasada osvojio preko 70 posto glasova i time gotovo sigurno ostvario pobjedu nad ostalih pet protukandidata.

- Ovo je velika pobjeda i neizmjerno sam zahvalan građankama i građanima koji su prepoznali naš rad i trud. Osim zahvalnosti, osjećam i veliku obavezu da opravdam povjerenje koje je dano meni i mom zamjeniku Igpru Brajdiću. Možete biti sigurni da ćemo radi još više i jače. Ovo ćemo proslaviti staloženo jer uvijek kažem u porazu se ne ponizi, u pobjedi se ne uzvisi- izjavio je Dario Hrebak nakon što su objavljeni rezultati.

Anušić ostaje župan

Nakon obrađenih 56,56 posto glasova, Ivan Anušić već u prvom krugu dobiva izbore u Osječko-baranjskoj županiji te će u toj županiji odraditi i drugi mandat. Zasad je osvojio 61,41 posto glasova, daleko ispred Vesne Vučemilović koja osvaja 19,37 posto glasova.

Pobjednik i Željko Kolar

U Krapinsko-zagorskoj županiji na čelu ostaje SDP-ov Željko Kolar koji nakon obrađenih 92,96 posto glasova osvaja 57,14 posto. Daleko iza njega je HDZ-ov Ernest Svažić s 22,62 posto glasova.

HDZ-u dvije slavonske županije

U Virovitičko-podravskoj županiji na čelu ostaje dosadašnji župan Igor Andrović (HDZ) jer nakon 46,49 posto obrađenih glasova osvaja 62,26 posto glasova birača.

Dosadašnja gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić (HDZ) od ove će godine vjerojatno biti nova županica Požeško-slavonske županije. Na osnovu 40 posto prebrojanih glasova Jozić vodi s 55,36 posto glasova. Daleko iza nje na drugom mjestu je Dragan Samardžija (SDP) s 21,63 posto glasova.

I na izborima za gradonačelnika Požege kandidat HDZ-a Željko Glavić na putu je da pobijedi već u prvom krugu s obzirom da nakon 80 posto prebrojanih listića vodi s 52, 74 posto glasova ispred Mitra Obradovića (SDP) s 28.52 posto. Na izborima za požeško Gradsko vijeće vodi zajednička lista HDZ-HSU  s 44,45 posto glasova. Na prošlim izborima u ovoj županiji svih deset gradonačelničkih i načelničkih mjesta te mjesto župana osvojili su kandidati HDZ-a.

Posavec ostaje župan, Zurovec gradonačelnik

Jedan od najvećih pobjednika izbora je i Matija Posavec koji ostaje na čelu Međimurske županije jer nakon obrađenih 94,90% osvaja 64,50 posto glasova birača.

Dario Zurovec ostaje na čelu Svete Nedjelje jer nakon obrađenih 88,24 posto osvaja 63,07 posto glasova birača. Daleko iza sebe ostavio je HDZ-ovog Damira Halužana koji osvaja 16,25 posto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije