Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Grčić:

'Cijena najma ograničit se na najviše 11 eura po kvadratu'

Branko Grčić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
22.04.2015.
u 16:07

Za prostore koji su već ugovoreni, a cijena je veća od 11 eura, predložit će da se ponovno pregovara s iznajmljivačima

Potpredsjednik Vlade i ministar Branko Grčić najavio je mogućnost da se cijena najma prostora za Vladu, njezine agencije i zavode ograniči na najviše 11 eura po kvadratu.

– Pitanje je odnosi li se to i na druge državne institucije, no osobno mislim da nema razloga da ne bude tako – rekao je Grčić. Za prostore koji su već ugovoreni, a cijena je veća od 11 eura, predložit će da se ponovno pregovara s iznajmljivačima. Plan je da prosječna cijena najma za državne institucije koje su već potpisale ugovore, bude u prosjeku 11 eura, dok će oni koji će ubuduće sklapati ugovore morat paziti da ne prijeđu tu granicu.

Komentirajući najavu prosvjeda cestovnih prijevoznika zbog većih trošarina, Grčić je rekao:

– Ako je razlog za prosvjed poskupljenje od 20 lipa na 10 kuna koliko košta litra benzina, to stavljam u drugi kontekst, a ne ekonomski. Za deset litara plaćat će se dvije kune više. Ostavljam građanima da procijene je li to simbolično povećanje.

>> Imali ste dosad djelatnika koji je mogao imati i sobu od 100 kvadrata

Komentara 9

SK
skblzzzz
16:26 22.04.2015.

rezultat ovoga će biti da će cijene i najgorih prostora porasti na 11 eura.

GO
gordana93
18:08 22.04.2015.

Zlo mi je kad osoba koja se vozi na teret poreznih obveznika kaze da je povecanje od 20 lipa simbolicno i gospodine Grcicu s obzirom koliko drzava ima svoji nekretnina i 5 eura za najam je puno.Vi ste jako, jako nesposoban ministar

DU
Deleted user
16:40 22.04.2015.

Pitanje je također koliko m2 je potrebno po zaposleniku. U protivnom će i dalje najam biti 20 E/m2 ali će u ugovoru biti više kvadrata pa će prosjek biti 11 E/m2.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije