Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka suda

Boso mora vratiti prodavačicu na posao i isplatiti joj 17 plaća

Ivanka Dujmić
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/4
26.01.2018.
u 18:31

Sud je dao za pravo Ivanki Dujmić koja je prije godinu i pol dobila otkaz i vlasnika vinkovačke tvrtke optužila za mobbing

Presudom Općinskog suda u Vukovaru, koju je 14. prosinca 2017. godine potvrdio i Županijski sud u Splitu, vinkovačka tvrtka Boso dužna je Ivanku Dujmić vratiti na posao prodavača te isplatiti i troškove sudskog postupka. U presudi stoji kako je utvrđen nedopušten otkaz ugovora o radu prema tuženikovoj odluci od 1. srpnja 2017. godine. Podsjećamo, riječ je o prodavačici koja je nakon otkaza javno progovorila o uvjetima rada, torturi i mobbingu kroz koji je prolazila. Zbog svega ima ozbiljne zdravstvene posljedice, a i danas, godinu i pol poslije toga slučaja, prima terapiju.

Suprug: Zadovoljni smo

– Zadovoljni smo presudom i činjenicom da je do pravomoćne presude trebalo godinu i pol dana. Očekujemo i da će supruzi biti isplaćene i zaostale plaće kao i doprinosi državi za sve ovo vrijeme otkako ne radi. Ako ne bude tako, pokrenut ćemo novi sudski postupak – kaže Ivankin suprug Željko Dujmić.

Objašnjava i da tvrtka Boso ima rok od osam dana od trenutka kada zaprimi presudu da Ivanku vrati na posao. Prodavaonica gdje je ona radila je zatvorena, ali, kako kaže Dujmić, ovaj trgovački lanac ima niz prodavaonica po gradu gdje mogu zaposliti njegovu suprugu.

– Po zakonu on joj radno mjesto može pronaći do maksimalno 50 kilometara udaljenosti, što nas ne bi iznenadilo. Kako god, supruga će početi raditi gdje god to bude. Svjesni smo situacije te smo spremni i za razne podvale iako sve ovo može proći mirno i bez većih problema za ikoga – ističe Dujmić.

Prekovremeni za pet godina

Dodaje i kako je u iščekivanju pokretanja postupka prema optužnici DORH-a, a na sudu je i postupak za neisplaćene prekovremene sate. Tvrdi kako je u proteklih pet godina, za koliko mogu tražiti nadoknadu, Ivanka imala oko 2200 prekovremenih sati.

Kontaktirali smo i s Bosiljkom Stanićem, vlasnikom tvrtke Boso, koji je na naš upit o sudskoj presudi zatražio pitanja pismenim putem. No do zaključenja teksta odgovor nismo dobili. Inače, nekoliko dana nakon otkaza Ivanki Dujmić ispred sjedišta tvrtke Boso u Vinkovcima fizički je napadnut Bosiljko Stanić. On je tada lakše ozlijeđen, a napao ga je Ivica Dujmić, brat Željka Dujmića. U napadu je korišten drveni kolac. Iz Bose su tada izvijestili da se “napad nažalost dogodio nakon mnogobrojnih prijetnji koje Bosiljko Stanić i njegova obitelj primaju tjednima”.

Pogledajte i najbolje fotografije Pixsellovih fotoreportera koje su obilježile 2017.:

Ivanka Dujmić
1/59

Komentara 19

Avatar Ronin
Ronin
19:12 26.01.2018.

Boso mora vratiti prodavačicu na posao i isplatiti joj 17 plaća. Mora? Mora?? Hahahaahahahahahaha. U nekoj pravnoj državi da ali u Kroatistanu "mora" ne postoji bez obzira na sudsku presudu.

DU
Deleted user
19:04 26.01.2018.

Jadna moja hrvatska sirotinja, a opet da zeli drukcije nije da nebi moglo.

KR
Krotila
18:56 26.01.2018.

konačno proradio jedan mali malecki dio pravne države

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije