Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema nedodirljivih!

Ivanka Dujmić na sudu pobijedila gazdu Bosu - Snažna poruka svim radnicima koji šute i trpe!

Provjereno
Foto: PR FOTO
1/3
17.11.2016.
u 15:17

Emisija Provjereno je za 400. emisiju dobila najbolju čestitku!

Puno toga se promijenilo od kada je, prije 5 mjeseci, Ivanka Dujmić stala pred kamere magazina Provjereno. 

Presuda za nezakonit otkaz prva je pravna zadovoljština njezinog slučaja.

Općinski sud u Vukovaru presudio je kako je otkaz koji je Bosiljko Stanić dao Ivanki Dujmić nezakonit, u roku od 8 dana mora je vratiti na posao!

Sudac u obrazloženju navodi kako smatra da otkaz nije uslijedio zbog loših poslovnih rezultata kako je to Bosiljko Stanić predočio,  a čemu u korist svjedoče i 13. plaća koju je isplatio Ivanki Dujmić za dobre poslovne rezultate, već je razlog otkaza odmazda, odnosno činjenica što ga je radnica prijavila inspekciji.

Ivana Paradžiković posjetila je Ivanku Dujmić u njezinom domu u Vinkovcima. U razgovoru, Ivanka spominje još neke izreke koje im je direktor Bosiljko uobičavao govoriti: „Sve žene koje su starije od 40 godina su stare kokoške koje treba mijenjati za mlado meso! Govorio je da nas treba maknut negdje u skladišta na inventure da ne bismo slučajno poplašili kupce!“

Prisjeća se Ivanka i trenutka kada se u njoj nešto prelomilo. „Taj dan mene je nazvala kontrolorka i rekla da, po odluci direktora, od ponedjeljka prelazim na inventure. Ja sam se od tog šoka pomokrila na radnom mjestu.“

Ivanka je zbog psihičkog sloma završila na bolovanju, i tada je odlučila o svemu progovoriti i za Provjereno.

Zahvaljujući hrabrosti stvari su se, već nakon 5 mjeseci, okrenule na bolje, radnici rade zakonom propisano radno vrijeme i ne moraju trošiti 700 kuna svoje plaće u Bosinoj trgovini.

Postupak ove žene i činjenica da je radni spor trajao samo 3 i pol mjeseca, a uobičajeni rok zna biti oko 8 godina, pokazuju kako je pravda ipak dostižna i kako nema nedodirljivih.

Ivanka Dujmić, radnica koja je postala simbolom herojstva jer je ustala protiv velikog i moćnog poslodavca i progovorila o onome o čemu svi drugi šute, šalje snažnu poruku svim radnicima u Hrvatskoj.

Što je rekla u intervjuu urednici Ivani Paradžiković pogledajte večeras u 22:20.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije