Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEPOTREBNE TURBULENCIJE'?

Bošnjački i srpski član Predsjedništva BiH komentirali uhićenja u Orašju

Bakir Izetbegović, Mladen Ivanić
Foto: HINA/PIXSELL
03.11.2016.
u 22:56

"Ako bilo tko ima razlog da posebno iznosi primjedbe, onda je to srpska strana"

Bošnjački i srpski član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić pozvali su u četvrtak na nemiješanje u rad pravosuđa BiH komentirajući snažne negativne reakcije iz Hrvatske na uhićenje desetorice bivših pripadnika Hrvatskog vijeća obrane osumnjičenih da su počinili ratne zločine nad Srbima.

„Način na koji su reagiranja uslijedila više djeluju kao pritisak na pravosuđe. Ja mogu razumjeti zainteresiranost, i to podržavam, za stanje građana koji su državljani i Hrvatske, ali ulazak u suštinu je nešto što po mom mišljenju prelazi granice prihvatljivog“, rekao je Ivanić na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Drži da se ne radi o posebnom slučaju "koji bi zahtijevao toliku pozornost".

"Ako bilo tko ima razlog da posebno iznosi primjedbe, onda je to srpska strana", rekao je Ivanić.

Izetbegović je istaknuo je da treba pustiti sud i državno odvjetništvo da rade svoj posao bez miješanja u njihov rad.

On je rekao da državno pravosuđe treba voditi računa da ne "stvara nepotrebne turbulencije ako su se ljudi već ranije odazivali pozivu".

Hrvatski član BiH Predsjedništva Dragan Čović u četvrtak je istaknuo kako desetoricu Hrvata iz Orašja treba pustiti na slobodu izražavajući nezadovoljstvo što su uhićeni u vrijeme katoličkog blagdana Svih svetih i neposredno nakon posjete hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

Odvjetnici optuženih Hrvata iz Orašja najavili su da će u petak podnijeti zahtjev na puštanje iz pritvora držeći nevjerodostojnim objašnjenja pravosuđa da bi mogli pobjeći, utjecati na svjedoke ili prikrivati dokaze.

General Đuro Matuzović je zajedno s još devet pripadnika HVO-a uhićen u ponedjeljak zbog navodnih zločina protiv srpskih civila na području Orašja na početku rata 1992. 

>> Brat uhićenog u Orašju: 'Ovo je naš Vukovar i Srebrenica. Krivi su što su se obranili'

Komentara 16

Avatar Idler 3
Idler 3
23:21 03.11.2016.

Srpska strana more iznosit primjedbe sam zato jer je Orašje jedini dio u Posavini koji nisu poharali !!!

Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
04:09 04.11.2016.

Mujo srbin prava braca, I jedni i drugi zele protjerat hrvate is banana Drzavu. No, no mujo. No, no cetnice, popusili set jednom pa cete i sada. Nema puta u EU. Muslici sram vas bilo, da vas hrvati nisu spasili oslobodili of cetnicki zvijeri imali bi desetak Srebrenica.

SP
Spreman
00:05 04.11.2016.

Bakir IZMETBEGOVIC dobio novac od kladionice Admiral da unisti odnosno ugasi sve druge kaldionice koje su u vlasnistvu Hrvata i tako preuzmu monopol !!! nije uspilo i sad se mora nekako osvetiti pa makar i uz pomoc srba!!! Takvi su godinama,stoljecima i od samog rodjenja: DVOLICAN Narod

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije