Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDIN

Bosilj: 'Nadam se da će izbori biti prije Uskrsa'

Varaždin: Nova gradska vlast izvjestila javnost o stanju blagajne
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
17.02.2023.
u 18:21

Gradsko vijeće je raspušteno, no termin izbora u Varaždinu još nije poznat, kaže gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj komentirao je odluku Vlade Republike Hrvatske o raspuštanju Gradskog vijeća Grada Varaždina.

- Odlično je što je Vlada Republike Hrvatske nakon 46 dana uspjela raspustiti Gradsko vijeće, iako se to moglo napraviti još u siječnju. Tako su tek s jučerašnjim danom počeli teći rokovi. Nadam se da će Vlada sljedeći tjedan raspisati izbore i za Varaždin, jer Općina Kalnik već je dobila termin 26. ožujka. Nadam se i da će izbori biti prije Uskrsa iako me svi uvjeravaju da određenim političkim subjektima u gradu Varaždinu odgovara odugovlačenje te da će biti tek nakon Uskrsa. Međutim, to nikako ne odgovara našim sugrađanima i nadam se da te informacije koje mi pristižu nisu točne. Imenovana je povjerenica Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća. Grad Varaždin mora donijeti novu Odluku o financiranju nužnih rashoda i izdataka, a jedina i glavna funkcija povjerenice je prihvaćanje te odluke - rekao je Bosilj. 

VIDEO U Bugarskoj pronađeno 18 mrtvih migranata, među njima i dijete

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije