Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON TRANSPLANTACIJE

Borba mlade majke iz Pule: 'Mogu samo ležati i gledati kako moj mališan raste'

Vintjan: Milevi Šimetić Saliji preostaje nekoliko mjeseci života, ukoliko uskoro ne primi jako skupi lijek
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/3
10.04.2024.
u 09:03

"Još uvijek ne mogu stati na noge. Prsti su mi se još više skvrčili, zglobovi ukočeni. Krećem se s pomoću kolica kada idem u bolnicu", opisala je Mileva Simetić Saliji (27)

Mileva Simetić Saliji (27), mlada majka iz Pule, prošla je u kolovozu 2023. transplantaciju jetre i bubrega, no njezina agonija nije završena ni nakon uspješne operacije u KBC-u Zagreb. Naime, ona boluje od hiperoksalurije tipa 1., bolesti zbog koje su joj se stvarali kamenci koji su onemogućili pravilan rad organa.

"Nisam dobro. Još od transplantacije jetre i bubrega. Transplantirani bubreg nažalost je već oštećen jer sam puna oksalata i šest puta tjedno još uvijek idem na dijalizu. Nakon uspješne transplantacije mislila sam da je gotova moja agonija. Da ću jedinog sina, čudom začetog i zdravo rođenog već odavno držati u naručju dok šetam", kazala je za 24sata te dodala: 

"Još uvijek ne mogu stati na noge. Prsti su mi se još više skvrčili, zglobovi ukočeni. Krećem se s pomoću kolica kada idem u bolnicu, a do kupaonice me nosi suprug. Mogu samo ležati i gledati kako moj mališan raste i jača, dok ja strpljivo čekam poboljšanje svog zdravstvenog stanja. Liječnici se mjesecima nadaju da će se moj organizam putem dijalize očistiti od godina nakupljenih oksalata". 

VEZANI ČLANCI:

Mlada majka šest puta tjedno ide na dijalizu po četiri do pet sati. "Još uvijek ne mogu stati na noge. Prsti su mi se još više skvrčili, zglobovi su ukočeni. Krećem se s pomoću kolica kada idem u bolnicu, a do kupaonice me nosi suprug. Mogu samo ležati i gledati kako moj mališan raste i jača, dok ja strpljivo čekam poboljšanje svog zdravstvenog stanja", opisala je, govoreći o sinu koji ima 16 mjeseci. 

Ističe kako je zahvalna na svemu što liječnici i medicinske sestre rade. "Dane provodim u bolničkom krevetu, a kasnije i u kućnom. Znam da se ne smijem žaliti. Živa sam. Ali, zamislite da ne možete podići svoje jedino dijete. Ne možete potrčati za njim. Veseliti se svakom njegovom nesigurnom koraku i pružanju ručica. On je velik i snažan. Želi hodati i zanima ga sve", ustvrdila je. 

GALERIJA Paška janjetina, zagorski štrukli, lički krumpir... Ove hrvatske delikatese imaju zaštićen naziv u EU

Vintjan: Milevi Šimetić Saliji preostaje nekoliko mjeseci života, ukoliko uskoro ne primi jako skupi lijek
1/49

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije