Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA PRIJETNJA Leu Mileru (48) u auto ubačena kašikara

Bomba za distributera jakni iz filma Top Gun

13.12.2008.
u 18:18

ZAGREB – Nova prijetnja u središtu Zagreba uznemirila je danas Lea Milera (48), bivšeg sportskog novinara i ekskluzivnog zastupnika Avirexa u Hrvatskoj.

Prvo zvao osiguranje
U njegov automobilu, na kojem je nalijepljena reklama s imenom njegova butika, tijekom noći, kroz razbijeno vozačko staklo, netko je ubacio ručnu bombu, kašikaru. Svoj chrysler cruiser parkirao je u petak oko 16 sati u Ulici Jurja Žerjavića ispred broja 6, a o razbijenom staklu na automobilu danas ga je oko 9 sati obavijestila susjeda. Prošavši pokraj automobila, zamijetila je da je oštećen te je otišla do obližnjeg Milerova butika i zamolila zaposlenice da ga nazovu.

– Kada sam došao do auta, nisam odmah primijetio bombu. Pogledao sam kroz razbijeni prozor, vidio da ništa nije ukradeno i nazvao osiguranje zbog prijave štete. Pokraj auta su stajale kante za smeće pa sam mislio da je netko možda praznio kante i slučajno razbio prozor – objasnio je Miler.

Bez policijske zaštite
No dok je razgledao automobil, primijetio je kašikaru na vozačkom sjedalu i nazvao policiju. Policiju je pozvala i susjeda koja je Mileru javila za razbijeno staklo. – Pirotehničari su pregledali auto, a načuo sam da je bomba imala osigurač – kazao je potreseni Miler.

Zašto bi mu netko prijetio, ne zna jer tvrdi da ni s kim nije imao problema. – Bilo bi mi razumljivo da mi je netko prijetio pa da je ovo sada upozorenje. Ja samo radim svoj posao – kaže Miler.

Policijsku zaštitu nije zatražio. – Volio bih da 10 policajaca bude oko mene, ali ne znam od koga bi me trebali štititi?! – naglasio je.

Jedini razlog ovoj prijetnji vidi u tome što je ekskluzivni zastupnik Avirexa, američkog proizvođača poznatih bomber jakni koje je proslavio Tom Cruise u kultnom filmu “Top Gun”.


Metak u kuverti za Milera

U studenome 2007. provaljeno je u Milerov butik kožne galanterije Milers u Kranjčevićevoj ulici, a ukradena je roba maloprodajne vrijednosti milijun kuna. – Prije šest mjeseci netko je u prostor između vrata trgovine i metalnih rešetki ubacio kuvertu s mojim imenom i metkom – povjerio nam je uplašeni Miler. Kuvertu je pronašla njegova majka, koja ju je nakon tjedan dana predala sinu ne znajući što se unutra nalazi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije