Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Prvo prijetio susjedima, a zatim pucao po policiji te bacio bombu na specijalce

ručna bomba
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
04.01.2018.
u 12:53

Tužiteljstvo u optužnici traži i da se Z.S. produži istražni zatvor.

Z.S. (36) optužen je za više pokušaja teških ubojstva, dovođenje u opasnost i prijetnje, a optužnicu je protiv njega podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku.

Prema optužnici, Z.S. se tereti da je napao policajce koji su 12. kolovoza 2017. u 16.20 u Šećerani kod Belog Manastira došli zbog prijave o obiteljskom nasilju. Tereti ga se da je u trenutku kada su mu na vrata stana pokucala dvojica policajaca u dobi od 27 i 41 godinu, on iz stana izašao držeći u ruci bombu M-75. Uz to je bio naoružan i poluautomatskom puškom M-59. Ugledavši dvojicu policajaca Z.S. je u njih uperio pušku te im je povikao:

- Ubit ću vas!

Zatim je prema njima ispalio pet hitaca, a policajci srećom nisu ranjeni jer su se na vrijeme uspjeli skloniti iza drveća i grmlja. S obzirom na to da je Z.S. bio naoružan i  opasan,  na teren je pozvana i Specijalna policija, a  Z.S.  se tereti da je istog dana u 20.15, na specijalce bacio aktiviranu ručnu bombu M-75. Bomba je eksplodirala neposredno ispred balističkog štita, a dvojica specijalaca nisu ranjena samo zahvaljujući činjenici da su se pravovremeno zaklonili štitom. Z.S. se tereti i da je istog dana pucao po kući susjeda s  kojima je bio u zavadi, a dok ga specijalci nisu uhitili u više navrata je pucao po njima.

Tužiteljstvo u optužnici traži i da se Z.S. produži istražni zatvor.

Komentara 6

IB
istina_boli
16:59 04.01.2018.

Da su specijalci podigli nisan, ne bi sad morali podizat optuznicu i manje opterecenje na porezne obveznike.

DU
Deleted user
09:33 05.01.2018.

Građani se itekako moraju zabrinuti za svoju sigurnost kad je moguće da lik bezbrižno baca bombe i puca po policiji... U iole normalnoj zemlji bi dobio akutno trovanje olovom, a ovaj će van za pola godine i nastaviti terorizirati sve oko sebe...

JU
juma
17:24 04.01.2018.

I ovaj je jos na zivotu? U Americi bi bio mrtav cim bi drzeci bombu otvorio vrata i nikoga ne bi bilo briga. Nasa policija zasluzuje nobelovu nagradu za mir. Umjesto oruzja, palica i uniformi treba im dodijeliti maslinove grancice, joint, vjencice od cvijeca i hippy odjecu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije