Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKAV ARSENAL!

Iz BiH preko Hrvatske za Švedsku švercao 36 bombi, 7 pištolja, 3 puške i 2 mine!

oružje
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
05.12.2017.
u 20:28

Slovenski mediji navode da se vjerojatno radi o kanalu krijumčarenja oružja na "balkanskoj ruti", a ovo je najveća zapljena oružja u zadnjih nekoliko godina.

U ručnoj prtljazi 25-godišnjeg državljanina BiH koji se autobusom iz Banja Luke vozio u Švedsku slovenska je policija otkrila cijeli arsenal oružja -  pištolje, bombe, streljivo, puške te dvije tromblonske mine, javio je u utorak mariborski list "Veče" koji se poziva na policijske izvore. 

Oružje je otkriveno rentgenskim pregledom više komada prtljage u autobusu koji je u Sloveniju ušao u subotu.

Među ostalim je nađeno 36 ručnih bombi, sedam različitih pištolja, tri automatske puške, te dvije tromblonske mine M-60.

Oružje je otkriveno u autobusu danskih registarskih oznaka na hrvatsko-slovenskom graničnom prijelazu Macelj/Gruškovje, a vjerojatno je bilo namijenjeno nekoj kriminalnoj skupini u zapadnim zemljama, objavila je slovenska policija koja je pritvorila osumnjičenog za nezakonito krijumčarenje oružja i u vezi sa slučajem surađuje s policijama drugih zemalja.

Slovenski mediji navode da se vjerojatno radi o kanalu krijumčarenja oružja na "balkanskoj ruti", a ovo je najveća zapljena oružja u zadnjih nekoliko godina.

Pogledajte i galeriju: Dječake privuklo oružje, ordasli stajali u redu za grah

oružje
1/14
Ključne riječi

Komentara 35

Avatar Zgubider.
Zgubider.
21:14 05.12.2017.

Interesantno je da uvijek prodju našu kontrolu i onda ih ulove Slovenci. Naši „stručnjaci“ krivim tumačenjem zakona uspiju ilegalno zaplijeniti cijeli jedan legalni srpski avion (za to im valjda ne treba rendgen)!

MI
Miki
22:42 05.12.2017.

Kako je prošao kontrolu na hrvatskoj granici?Božinoviću, imaš li što za reći?

VE
verrmaj
22:32 05.12.2017.

Cesto prelazim granicu kod gradiske i uvjek dobro posmatram nase carinike ,najvise sto rade je da se zaj.......izmedju sebe i sa djevojkama koje rade na istom prelazu zato su mnogi to primjetili pa koriste guzvu , da ne govorim o onima koji pustaju svoje prijatelje bez da ih gledaju ,,nekada valja malo i gledati oko sebe dok se ceka na prelaz !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije