Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turistički kompleks

Bizovačke toplice prodaju se za 73 milijuna kuna

Bizovačke toplice
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
02.01.2014.
u 13:01

– Volio bih da sadašnji zakupac ovaj kompleks i kupi jer to mu je osnovna djelatnost – kaže stečajni upravitelj Duško Zec.

Kompleks Bizovačkih toplica prvi će se put kupcima ponuditi 22. siječnja na osječkom Trgovačkom sudu. Podijeljen u četiri cjeline – od hotela Termia, preko Lječilišta, do Aquapolisa i starog hotela koji se zajedno prostiru na ukupno 17 hektara površine, ovaj najveći turistički kompleks na istoku Hrvatske ponudit će se na javnoj dražbi po početnoj cijeni od 73 milijuna kuna.

– Volio bih da sadašnji zakupac ovaj kompleks i kupi jer to mu je osnovna djelatnost – kaže stečajni upravitelj Duško Zec.

U zakup prostora s 1. studenim prošle godine stigla je tvrtka Salve Regina iz Marije Bistrice u vlasništvu Jake Andabaka, a mjesečna zakupnina stoji ih 25.000 kuna bez PDV-a. U vlasništvu Sunce koncerna djeluje lanac hotela pod brendom Bluesun&resort, a hotel Kaj u Mariji Bistrici prvi im je takav hotel u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

– Najveći uspjeh cijele priče oko Bizovačkih toplica je u tome što prošloga ljeta nismo stavili ključ u bravu jer bi na taj način sve propalo. Ovako je kompleks nastavio s radom, a zakupac je postavio novi menadžment, a i očuvali smo radna mjesta – smatra Zec.

Početnu cijenu odredili su vještaci, a stečajni upravitelj se nada da će se kupac pojaviti.

– U Bizovac treba doći netko tko je spreman u kompleks uložiti dosta novca jer je većina stvari već tamo istrošena, stara i potrebna joj je zamjena – smatra on.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije