Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'BIO SAM OTET'

Vraćao se s posla i u čudu gledao što njegov automobil radi: 'Zvao sam policiju'

Punjenje električnog automobila
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
04.10.2023.
u 21:17

Ovaj slučaj o 'katastrofalnom kvaru' na električnom automobilu MG ZS EV vrijednim više od 30.000 eura umalo je uzrokovao veliku tragediju, a spriječio ju je tek dolazak policije

Prestravljeni vozač otkrio je za britanske medije kako ga je vlastiti električni automobil - oteo. Ovaj slučaj o 'katastrofalnom kvaru' na električnom automobilu MG ZS EV vrijednim više od 30.000 eura umalo je uzrokovao veliku tragediju, a spriječio ju je tek dolazak policije.

Kako je ispričao Brian Morrison (53), cijela scena dogodila se oko 22 sati kada se vraćao kući s posla. Njegov električni automobil u jednom trenutku počeo je sam voziti, a Morrison nije mogao niti zakočiti, zbog čega je morao pozvati policiju da postave svoj kombi kako bi se on automobilom mogao zabiti u njih i zaustaviti ga, prenosi Daily Mail. 

POVEZANI ČLANCI:

- Shvatio sam da nešto nije u redu kada nisam mogao usporiti na raskrižju. Nakon toga sam čuo glasan zvuk koji je zvučao kao kočenje, a znao sam da ne može biti problem u njima jer je automobil bio nov - ispričao je Morrison.

- Uspio sam proći raskrižje s 50 km/h, no očekivao sam da će se automobil zaustaviti nakon toga jer nisam dodavao gas, no nije, a uz to nisam ni mogao iskočiti jer imam problema s kretanjem - dodao je. Prvo je nazvao suprugu u panici, ali je potom nazvao i policiju.

S njima je još na nekoliko načina pokušao zaustaviti automobil, no kada ni to nije uspjelo, odlučili su da će se on jednostavno zabiti u policijsko vozilo. 

- Uspio sam usporiti do 25 km/h i onda sam se zabio u stražnji dio policijskog automobila. I dalje ne znam što se dogodilo, mehaničar je kasnije rekao da nikada nije vidio tako nešto - ispričao je Morrison.

>> VIDEO Objavljen jeziv trenutak kad je autobus izletio sa ceste kod Venecije: U nesreći poginula 21 osoba

Komentara 6

BL
blackeder2022
22:42 04.10.2023.

Ogledni primijer zašto treba zabraniti prodaju automobila kojima upravlja umjetna inteligencija a ne čovijek.U svakom trenutku vozač mora imati jedino on ,autonomiju u odlučivanju i direktnom upravljanju vozila,a ne nikakvi kompjutori (roboti).

CH
chemica
22:55 04.10.2023.

Kažu da je firma engleska, ali je kupili KInezi. Da nije njihova "napredna" tehnologija opet u igri? Kad je pokradeš sa Zapada, ali je ne uzmogneš do najmanje pojedinosti replicirati. Auto, poludi! Hehehehe. Ne bih kupio kinesku kosilicu, zaboga miloga.

DU
Deleted user
07:43 05.10.2023.

Ajde budu to oni usavršili, možda će nas u početku ubijati i otimati ali kasnije će vožnja u njima biti sigurna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije