Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog bombaških napada

Bivši pomoćnik Osame bin Ladena dobio doživotnu kaznu zatvora

sudački čekić, suđenje,presuda
Foto: DPA/PIXSELL
15.05.2015.
u 16:43

U bombaškim napadima na američke ambasade u istočnoj Africi 1998. godine ubijene su 224 osobe. Khalid Al- Fawwaz uhićen je iste godine u Londonu, a 2012. izručen je SAD-u

Khalid Al- Fawwaz, bivši pomoćnik Osame bin Ladena osuđen je na doživotnu kaznu zavora zbog pomaganja u bombaškim napadima na američke ambasade u istočnoj Africi 1998. godine u kojima su ubijene 224 osobe, javlja BBC.

Riječ je o državljaninu Saudijske Arabije kojeg su nazivali Bin Ladenovim glasnogovornikom i Al-Qa'idinim savjetnikom za medije u Londonu. Uhićen je 1998. godine u Londonu, a 2012. izručen je SAD-u.

U veljači je osuđen zbog urote po četiri točke optužnice. Kazna mu je izrečena na sudu u New Yorku.

>> Američki novinar iznio kontroverznu teoriju o smrti bin Ladena. Bijela kuća ga negira 

>> Želite pucati sa specijalcem koji je ubio Osamu bin Ladena? To će vas stajati 50.000 dolara

Komentara 1

Avatar viki_nuland
viki_nuland
17:37 15.05.2015.

Pomagao je iz Londona? On u Londonu a puklo u Africi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije