Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'EKSPLOZIVNE' INFORMACIJE

Američki novinar iznio kontroverznu teoriju o smrti bin Ladena. Bijela kuća ga negira

bin laden
Foto: Youtube Screenshot
11.05.2015.
u 18:08

Pozivajući se na razgovor s umirovljenim obavještajnim časnikom, Hersh piše kako američka vlada nije sama locirala i ubila Bin Ladena kao što je uvijek tvrdila

Seymour Hersh, veteran istraživačkog novinarstva u najnovijem članku za London Review of Books tvrdi kako je administracija Baracka Obame sustavno lagala o okolnostima koje su dovele do smrti Osame bin Ladena 2.svibnja 2011. godine, javlja The Slate.

– Priču Bijele kuće mogao je napisati Lewis Carroll, tvrdi Hersh čiji je članak teško provjeriti jer se većina informacija temelji na izjavama jednog anonimnog izvora.

Pozivajući se na razgovor s umirovljenim obavještajnim časnikom, Hersh piše kako američka vlada nije sama locirala i ubila Bin Ladena kao što je uvijek tvrdila, već je u tome imala pomoć Pakistanske obavještajne službe (ISI) koja je još 2006. znala da se Bin Laden nalazi u Abbottabadu.

Među najeksplozivnijim tvrdnjama je i ona da SAD nije uhvatio Bin Ladena prateći njegove glasnike, već je američka vlada sa 25 milijuna dolara podmitila neimenovanog pakistanskog obavještajca koji je ''otkrio tajnu'' gdje se Bin Laden nalazi. Hersh navodi kako je taj časnik prebačen u Washington te sada radi kao konzultant za CIA-u.

>> Želite pucati sa specijalcem koji je ubio Osamu bin Ladena? To će vas stajati 50.000 dolara

Komentara 19

Avatar Alfons_x
Alfons_x
14:43 11.05.2015.

"sustavno" oni lažu o mnogočemu.....a da li je bin laden inače kućni prijatelj bushovih uopće mrtav to je pitanje za milijun dolara....Zanimljivo, da jedan ogroman kolač u zaradi od obnove iraka ide građevinskoj kompaniji bin laden iz Saudijske Arabije....eh štoo bi se sve moglo zanimljivo pisati kada bi novinari smijeli biti novinari umjesto prepisivači...članci bi bili puno zanimljiviji od toga skim opet spava seve po 485 put.....

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
17:03 11.05.2015.

Tako je i Karamarko prodao Gotovinu za 5 milijuna. U gotovini.

Avatar viki_nuland
viki_nuland
15:25 11.05.2015.

Pa to svatko normalan vec odavno zna. Pakistan je za puno vecu lovu od pisljivih 25 miljuna dolara prodao tog tipa kako bi Hollywood mogao stvoriti jos jedan mit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije