Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KANDIDAT za ŽUPANA VSŽ

Bivši ministar gospodarstva Tomislav Panenić predstavio svoj izborni program

Branimir Bradarić
29.03.2021.
u 15:11

Kazao je kako je program pisan imajući na umu prije svega učinkovito rješavanje problema i potreba te da su njegove mjere realne i provedive

Bivši ministar gospodarstva u Vladi RH Tomislav Panenić, koji se na predstojećim lokalnim izborima kandidira za župana Vukovarsko – srijemske županije, predstavio je danas u Vinkovcima svoj izborni program koji nosi naziv “Pametna Vukovarsko - srijemska županija”. Izborni program je podijeljen na šest cjelina koje obuhvaćaju niz mjera za obnovu i razvoj gospodarstva, poljoprivrede, županijske uprave, zajednice, zdravstva i infrastrukture. Po riječima Panenića poseban fokus programa je na društvenom, gospodarskom i kulturnom oživljavanje gradskih i seoskih sredina s naglaskom na djecu i mlade te jačanje zdravstvene skrbi i skrbi za stare i nemoćne osobe.

Poseban fond od 50 milijuna kuna namijenjenih poduzetnicima za otklanjanje štetnih posljedica pandemije koronavirusa, 20 milijuna kuna ulaganja u razvoj tržišta poljoprivrednih proizvoda, besplatni udžbenici za srednjoškolce, reforma županijske administracije, oživljavanje seoskih sredina, briga za dijasporu, unapređenje javnog prijevoza – to su samo neke od mjera izbornog programa nezavisne liste Tomislava Panenića.

- Program smo bazirali na modelu europske politike oporavka ruralnih područja. Ponudili smo ono što je moguće ostvariti iz vlastitih prihoda županije, nacionalnih i EU fondova, te ono što treba županiji, za razliku od drugih čiji jedini program su napadanje drugih kandidata bez vlastitih rješenja. Moj je program otvoren za sve koji žele doprinijeti napretku županije, rekao je Panenić.

Kazao je kako je program pisan imajući na umu prije svega učinkovito rješavanje problema i potreba te da su njegove mjere realne i provedive, neke zahtijevaju financijsku disciplinu, a neke samo puno angažmana i pažnje. Najavio je kako je spreman poduzeti ih odmah nakon izbora jer naši građani i poduzetnici traže brz i odlučan korak prema izvlačenju županije s dna nerazvijenosti.

- Ne moramo biti među najnerazvijenijim regijama, niti ćemo prihvatiti sadašnje stanje kao dovoljno dobro. Gradimo socijalno pravednu i gospodarski uspješnu Vukovarsko-srijemsku županiju!, zaključio je Panenić.

 

Ne propustite specijal Večernjeg lista: Hrvatska - 30 godina neovisnosti

 

Komentara 1

NE
Neo001
16:05 29.03.2021.

Ov aj bi se mogao najbolje kandidirati za ustanovu retardiranih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije