Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'da ne vide sramotu'

Biste Franje Tuđmana i Blage Zadre u Vukovaru prekrili crnim platnom

biste vukovar (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/4
10.09.2013.
u 14:16

– Mislim da znamo svi kako bi oni reagirali da su danas među nama. I dalje ćemo biti dosljedni jer je ovo sve zamagljivanje javnosti da se skrene pozornost s brojnih drugih problema – rekao je predsjednik Stožera Tomislav Josić.

VUKOVAR – Simboličnim prekrivanjem spomen-bista prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i Blage Zadre Stožer za obranu hrvatskog Vukovara nastavio je svoj prosvjed protiv uvođenja ćirilice u Vukovar.

– Prekrivamo njihove biste da ne gledaju ovu sramotu koja se događa u gradu. Mislim da znamo svi kako bi oni reagirali da su danas među nama. I dalje ćemo biti dosljedni jer ovo sve je zamagljivanje javnosti da se skrene pozornost s brojnih drugih problema – rekao je predsjednik Stožera Tomislav Josić. Najavio je i da Stožer nastavlja s daljnjim aktivnostima kojima je cilj da se Vukovar proglasi mjestom od posebnog pijeteta.

– Mi svakako nećemo odustati od svojih ciljeva i uvjereni smo u svoju pobjedu. Očekujemo i da Gradsko vijeće uskoro promijeni Statut. Isto tako, i u fazi smo pripreme referenduma na kojem ćemo sigurno dobiti veliku potporu hrvatske javnosti. U svakom slučaju, mi smo spremni za razgovore i dijalog sa svima, ali ne pristajemo na bilo kakve kompromise – istaknuo je Josić. Dodao je i da Stožer žali za svakom žrtvom koja se dogodila, ali da se nikako ne mogu izjednačavati žrtva i agresor. Komentirao je i najave predsjednika Ive Josipovića da priprema određeno rješenje za slučaj Vukovar.

– Znamo mišljenje predsjednika Josipovića i sugestije, ali mislim da od toga neće biti ništa – rekao je kratko. Spomen-bistu Franje Tuđmana, koja se nalazi na središnjem gradskom trgu, platnom su prekrili supruga i sin jednog od poginulih hrvatskih branitelja.  

>> Karamarko: Vukovar mora biti mjesto posebnog pijeteta  

>> Otvoreni apel Stožera za obranu hrvatskog Vukovara inozemnim institucijama i prekrivanje bisti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije