Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O dvojezičnosti

Karamarko: Vukovar mora biti mjesto posebnog pijeteta

'OBZOR  SPECIJAL      21.06.2012., Zagreb - Tomislav Karamarko, predsjednik Hrvatske Demokratske Zajednice u svom uredu u sredisnjici HDZ-a na Trgu Zrtava fasizma. Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL'
'Boris Scitar/VLM/PIXSELL'
09.09.2013.
u 18:43

Karamarko je odbacio tumačenja da je HDZ politički pokrovitelj Stožera za obranu Vukovara izjavivši kako je to podcjenjivanje građana Vukovara

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko najavio je danas u emisiji Oporbeni zarez Hrvatskog radija da će većina u vukovarskome Gradskom vijeću idućih dana pokrenuti izmjene gradskog statuta.

Izmjene se pokreću kako bi se Vukovar proglasio mjestom posebnog pijeteta prema žrtvama Domovinskog rata te kako bi se stavio moratorij na uvođenje dvojezičnih natpisa u tom gradu.

– Mi ćemo sljedećih dana krenuti u proces promjene gradskog statuta, rekao je Karamarko te dodao kako vjeruje da će se to dogoditi tijekom tjedan dana.

Ponovio je da dvojezični natpisi u Vukovaru u ovom trenutku nisu dobri te da bi Vukovar trebalo proglasiti mjestom posebnog pijeteta prema žrtvama Domovinskog rata.

Na najavu inicijative predsjednika RH Ive Josipovića koja bi trebala riješiti krizu u Vukovaru, kazao je da ne zna o čemu je riječ te da očekuje skorašnji susret s Josipovićem.

Odbacio je tumačenja da je HDZ politički pokrovitelj Stožera za obranu Vukovara izjavivši kako je to "podcjenjivanje građana Vukovara, koji imaju svoj ponos, svoju glavu i svoju inicijativu".

Karamarko je komentirao činjenicu da su dvojezični natpisi postavljeni u Udbini, u kojoj je na vlasti HDZ:

– Ne možemo uspoređivati bilo koji grad u Hrvatskoj s Vukovarom, koji je uz velike žrtve obranio Hrvatsku – rekao je Karamarko.

Čelnik oporbe još se jednom zauzeo za izmjene Zakona o pravnoj suradnji s EU u kaznenim stvarima, kolokvijalno zvanog lex Perković, i kao insinuacije odbacio izjave premijera Zorana Milanovića o sprezi HDZ-a, Europske pučke stranke i povjerenice za pravosuđe Viviane Reding.

>> Jedina dvojezična ploča koja u Vukovaru nije problematična

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije