Naslovnica Vijesti Hrvatska

Biskup tvrdi da su ukazanja Gospe u Međugorju 'nevjerodostojna'

U ta nevjerodostojna ukazanja 'međugorskoga fenomena' uključena su i ona navodna u prvih sedam ili deset dana 1981., tvrdi Mostarsko-duvanjska biskupija
23. srpnja 2018. u 21:55 100 komentara 7459 prikaza
Međugorje
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić poručio je apostolskom vizitatoru za Međugorje, poljskom nadbiskupu Henryku Hoseru kako drži da su ukazanja Gospe u Međugorju "nevjerodostojna", objavila je u ponedjeljak biskupija.

Henryk Hoser Papin izaslanik Stigao biskup Hoser, počela nova era Međugorja

"Mjesni ordinarij....na temelju brojnih ispitivanja ne drži vjerodostojnim nijedno 'ukazanje', nijednu poruku, nijednu tajnu, nijednu pergamenu", stoji u priopćenju.

"U ta nevjerodostojna ukazanja 'međugorskoga fenomena' uključena su i ona navodna u prvih sedam ili deset dana 1981.", dodaje Mostarsko-duvanjska biskupija.

Međugorje
1 / 5
Međugorje
Mons. Henryk Hoser bio je iznenađen što je imenovan papinim izaslanikom za Međugorje Apostolski vizitator pape Franje Henryk Hoser stigao u BiH: Ukazanja u Međugorju bi trebala biti priznata

Hoser je ranije rekao kako je on imenovan isključivo za pastoralno djelovanje u Međugorju i da njegova zadaća služi učvršćenju jedinstva Crkve.

Umirovljeni nadbiskup Varšave i Praga u nedjelju je službeno stupio na dužnost na koju ga je imenovao papa Franjo.

U propovijedi na misi u tome poznatom marijanskom svetištu istaknuo je kako hodočasnici dolaze u Međugorje "kako bi susreli Boga, Isusa Krista i njegovu majku koja se u Međugorju naziva Kraljicom mira".

Kardinal Vinko Puljić Trend ubrzanog iseljavanja Kardinal Puljić: Zabrinjava odlazak Hrvata iz BiH

On je medijima ranije govorio kako bi Sveta Stolica mogla proglasiti vjerodostojnim ukazanja Gospe tijekom prvih sedam dana 1981.

U središtu međugorskog fenomena su ukazanja Blažene Djevice Marije pred šest osoba, o kojima Vatikan još nije zauzeo službeno stajalište.

Prema tvrdnjama tada šestero djece, Gospa im se prvi put ukazala 24. lipnja 1981. u mjestu Podbrdu kod Međugorja. Nekima ukazanja traju do danas.

Na Božić 1987. godine prvi put posjetio sam međugorje Kako sam se prije 31 godinu u Međugorju 36 sati družio s Gospinim vidiocima

Sveta Stolica imenovala je 2011. posebno povjerenstvo koje je istraživalo vjerodostojnost Gospinih ukazanja u Međugorju.

Izvještaj povjerenstva poslan je Kongregaciji za nauk vjere, a zatim papi Franji koji o tome treba dati konačni sud.

UMO Neuroscience
Neurofeedback
Zašto se sve više roditelja odlučuje za UMO igraonicu i što je to neurofeedback?

A1 izdvaja za Vas

  • zokimo:

    Ja ne vjerujem da su djeca mogla toliko dugo godina, i to baš sva, gledajte po svojoj djeci, može vas slagati možda 2 puta ali 3 nikako,

  • juma:

    Biskup Peric bi javnosti prije svega trebao objasniti svoju suradnju i sastanke s Udbom i KGB-om u vrijeme medjugorskih ukazanja, o kojoj je nedavno progovorio bivsi visoko pozicionirani agent ruskog KGB-a, gospodin Aleksandar Maksimov.

  • Mimizo:

    svi vi koji u komentarima ismijavate ukazanja u medjugorju kad tad će te progledati ali bit će kasno samo nastavite sa Bogohuljenjem u jednu ruku mi vas je i žao jer ne znate ni tko ste ni kamo pripadate