Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
04.03.2014. u 12:00

Da se ubuduće ne gnjavimo sa svim tim demokratskim procedurama, neka nam SOA predloži par “provjerenih kandidata” pa da izaberemo predsjednika po mjeri tajnih službi.

Ivo Josipović, predsjednik RH, prema mišljenju člana Predsjedništva HDZ-a Andrije Mikulića, ne bi mogao postati predsjednik Republike da je prošao sigurnosnu provjeru. Smjera li to Mikulić ograničiti pravo svakog hrvatskog državljanina s navršenih 18 godina koji prikupi 10.000 potpisa da se kandidira za predsjednika? Da se ubuduće ne gnjavimo sa svim tim demokratskim procedurama, neka nam SOA predloži par “provjerenih kandidata” pa da izaberemo predsjednika po mjeri tajnih službi. Zašto bi predsjednik birao šefove tajnih službi kada može biti obrnuto?

Zastupnici premalo rade i ne trebaju biti skupo plaćeni

Božo Kovačević, bivši saborski zastupnik, napisao je članak za Jutarnji u kojem analizira koliko posla imaju zastupnici i jesu li za taj posao pravično nagrađeni. Kovačević primjećuje da je u Hrvatskoj plaća zastupnika gotovo 4 puta viša od prosječne, što je daleko više od zemalja EU s kojima bismo se trebali uspoređivati, poput Mađarske, Rumunjske ili Bugarske. Štoviše, Kovačević razlaže kako posao zastupnika ne zahtijeva cijelo radno vrijeme, što argumentira primjerima gradonačelnika, liječnika i profesora koji i dolaze u Sabor i rade drugi posao. Zastupnici premalo rade i ne bi trebali biti profesionalci, zaključuje Kovačević. Šteta je tek što to nije zaključio dok je i sam sjedio u Saboru.

Težak život Ruže Tomašić u Bruxellesu na kavi i kroasanima

Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a AS, na tribini u Zadru opisala je težak život eurozastupnika u Bruxellesu. “Sve je u trku, često nemamo vremena ni za jelo. Živimo na kavi i kroasanu”, žali se Ruža dok juriša na još jedan iscrpljujući mandat.

Zatvorite suvišne kućice u HAC-u i one koji su ih otvorili

Davor Mihovilić, predsjednik uprave HAC-a, otkrio je Jutarnjem da se u gradnju nekih dionica išlo bez plana i posve nepotrebno jer prihodi ne pokrivaju ni osnovne troškove održavanja, a kamoli goleme iznose kredita. Tako na čak 15 naplatnih postaja prihodi od cestarine nisu dovoljni niti da HAC plati mjesečni trošak električne energije u tim kućicama. Nema druge nego zatvoriti te izlaze s autoceste, a možda i odgovorne koji su naložili njihovu gradnju.

>> Ravnatelj HZZO-a obišao svijet pa čuo zov domovine

Komentara 4

NA
Nadalinaaa
12:46 04.03.2014.

Upravo tako i jest da Udba bira hrvatske predsjednike. Izborna kuhinja radi punom parom uz pomoć režimskih medija i onih 700 000 izmišljenih birača. Sve ostalo je dimna zavjesa koja stvara iluziju demokratskog odlučivanja.

AM
ameris
14:09 04.03.2014.

Da su ,kojim slučajem, tajne službe predlagale predsjedničke kandidate, n i k a d a se ne bi usudile predložiti kao kandidata S.Mesića i I.Josipovića ! Pogotovo n e za drugi mandat .No,jasno je kao dan da su tajne službeužbe na svim dosadašnjim izborima obavljale " topničku pripremu".

ZD
zdepar
17:49 04.03.2014.

druže predsjedniče, nisam već dugo čuo ni jednu domoljubnu pjesmu, jeli to možda krišom zabranjeno ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije