Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28.02.2014. u 12:00

"Ostalo je još samo nekoliko zemalja u kojima nisam bio"

Siniša Varga, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, nakon izdvajanja iz državne riznice najavljuje uvođenje reda u zdravstvu.

„Vrijedi odazvati se kada te domovina pozove“, objašnjava Varga želju da se dodatno angažira premda ga njegovi protivnici podbadaju da je stalno na putu, i to na račun HZZO-a.

„Ostalo je još samo nekoliko zemalja u kojima nisam bio, kao što su Portugal i Rusija“, priznaje svoj globtroterski propust i sam Varga kojeg zove domovina, ali dozivaju i Lisabon i Moskva.

Povukao iskaz jer mu je voda ušla u u uši i oči

Damijan Krklec, svjedok optužbe na suđenju fra Šimi Nimcu i bankarici Jasmini Bilonić, promijenio je dio iskaza danog u istrazi, što i ne bi bilo neobično da nije imao originalno obrazloženje.

Krklec je sucu objasnio da je prije davanja iskaza bio u bazenu te je nakon toga „slabije čuo i vidio“. Voda mu je, kaže svjedok, ušla u uši, a oči su mu bile nadražene od klora pa nije mogao pročitati što je pisalo u zapisniku.

Srećom, usta mu nisu bila puna vode pa je mogao govoriti.

Lesar zabrinut da će novi zakon o radu smanjiti natalitet

Dragutin Lesar, predsjednik laburista, među ostalim zamjerkama novom Zakonu o radu, primjećuje, u izjavi za Jutarnji, da će on, bude li usvojen – smanjiti natalitet. Odlično, uštedjet ćemo na rodiljskim naknadama.

Mrsićeva racionalizacija - od jednog zavoda radi dva

Mirando Mrsić, ministar rada, uza sporni Zakon o radu pred Sabor je doveo i prijedlog novog Zakona o zaštiti na radu. Novim zakonom Mrsić predviđa osnivanje novog Zavoda za zaštitu na radu pri svom ministarstvu koji će se izdvojiti iz postojećeg Zavoda za zaštitu i sigurnost na radu pri HZZO-u. Direktorica postojećeg Zavoda Marija Zavalić u Slobodnoj kaže da ne vidi razlog da se sadašnji Zavod razdvaja, ali ona očito ne vidi sve koristi od stvaranja još jednog zavoda. U njemu se odmah može uhljebiti još jedan ravnatelj, tajnica, pet članova upravnog vijeća, unajmiti novi poslovni prostor i uštedjeti uzimanjem passata na leasing. Sve za zaštitu radnika.

Komentara 2

CA
campa
14:50 28.02.2014.

Vezano o zovu domovine najvjernije govori slučaj Mudrinić.Dođeš izvana sa nekoliko tisuča eura a poslije zova dom ovine otiđeš besramno bogat.

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
19:21 28.02.2014.

svatko dobije svojih 5 minuta... srećom 3 su već prošle...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije