Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izdana zabrana

Bioplinara Orehovec ne smije zbrinjavati zagrebački otpad!

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
14.02.2021.
u 13:22

Prijetilo se nama i našim obiteljima, o čemu smo obavijestili i policiju, tvrde M. Kešer i D. Čuklić iz SDP-a

Tvrtka Bioplinska elektrana Orehovec dobila je zabranu zbrinjavanja zagrebačkog otpada, ali ne i otpada iz dozvole za gospodarenje otpadom, izvijestili su iz SDP-a Koprivničko-križevačke županije. Zabranu je izdala inspektorica iz Koprivnice.

“Ima li zagrebačka Čistoća informacije kamo sad ‘lifraju’ zagrebački otpad? No, to sad nije naš problem, to je problem Grada Zagreba i Čistoće. Borba koju smo vodili do danas ipak je urodila plodom i Državni inspektorat zabranio je odlaganje zagrebačkog otpada u orehovečkom i gregurovečkom bioplinskom postrojenju”, stoji u priopćenju predsjednika županijske organizacije Mladen Kešera i predsjednika SDP-a Općine Sv. Petar Orehovec Dražen Čuklić.

Podsjećaju da je Bioplinska elektrana Orehovec potpisala ugovor sa zagrebačkom Čistoćom o preuzimanju i obradi neopasnog otpada u vrijednosti 85.500.000 kuna.

“Prvi put sad otkrivamo da su prijetili i nama i našim obiteljima, o čemu smo obavijestili i policiju. Svjedoci smo da i dalje voze otpadni mulj iz laguna bioplinara po našim poljima, ponajviše oko Križevaca i Sv. Petra Orehovca. I tome ćemo stati na kraj”, tvrde iz SDP-a te osuđuju šutnju načelnika općine Sv. Petar Orehovec i potpredsjednika županijskog HDZ-a Franje Poljaka.

Pozivali su, napominju, župana Darka Korena, koji je izdao tvrtkama dozvole za gospodarenje otpadom, da preispita njihovu valjanost i štetnost, no nije reagirao, a oglušio se i na peticiju s tisuću potpisa mještana te općine kojom su tražili da Županija za Bioplinaru organica Kalnik1 u Gregurevcu i Bioplinsku elektranu Orehovec pokrene reviziju i ukidanje za njih spornih dijelova kojima se, tvrde, onečišćuje tlo, voda i zrak.

Komentara 2

GA
gazimestan
14:00 14.02.2021.

A zakaj i bi?? Kajs e sjecate kako je CKSKH napravio prvu spalionicu smeca u Zagrebu, kostala je samo i to onda 250.000.000DM, nocu uoci otvaranja i varanja isti komunisti zapalili istu spalionicu i nikome nikaj, pojeo vuk magare, ZIVIO CKSKH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije