Naslovnica Vijesti Večernji TV

Biljana Borzan: Bili smo u sukobima, a HDZ nas nije doživio kao konkurenciju

SDP-ova europarlamentarka Biljana Borzan rekorderka je po preferencijskim glasovima na listi SDP-a
27. svibnja 2019. u 14:11 24 komentara 1853 prikaza
Biljana Borzan
Pogledajte galeriju 1/5

SDP će u EU parlamentu predstavljati Biljana Borzan, Tonino Picula, Predrag Fred Matić i Romana Jerković. SDP-ova europarlamentarka Biljana Borzan rekorderka je po preferencijskim glasovima na listi SDP-a, gostovala je u studiju Večernji TV, gdje je govorila o rezultatima EU izbora i uspjehu SDP-a.

"Ponosna sam na rezultate, čovjeku mora biti drago da sve te godine ulaže. Meni je to bilo važno jer sam smatrala da u predizbornoj kampanji nisam ni bila. Radila sam u kampanji kroz pet godina. Kampanja je folklor koji moraš obaviti pred izbore. Sve ono što ću dobiti jest zbog toga što sam radila pet godina", kazala je Borzan o rezultatima izbora za EU parlament.

Robert Kopal Robert Kopal Što je to 'crni labud', kojeg je spomenuo HDZ-ov analitičar?

"Mi smo si sami zadali daleko manji cilj. To je veliki uspjeh. Time je veći, jer HDZ ima isti broj mandata. To je svakako nešto što pokazuje da je u jednom dijelu pogođena lista", rekla je. 

"Imali smo jake pojedince koji nemaju problem doći na tržnicu i razgovarati s građanima", dodala je. "Ako ste u zadnji tren došli, ljudi neće za vas glasati", rekla je. "Postiglo se jedno zajedništvo", dodala je.

"Bili smo u sukobima, a HDZ nas nije doživio kao konkurenciju i sada je došlo do sukoba kod njih i to se odrazilo na njih. Izgubili su osjećaj zajedništva", rekla je Borzan.

Milan Kujundžić reakcije na rezultate HDZ-a Kujundžić: Slabo se bavim i crnim i bijelim labudovima

"Činjenica je da Milanović, kamo god ide, izaziva pažnju. S ljevice je najjači kandidat. Poprilično ga zazivaju građani", kazala je Borzan o mogućoj kandidaturi Zorana Milanovića u utrci za Pantovčak. 

"Kažu da im nedostaje 'fajter'. Nema političara te strasti i čini se da to ljudima nedostaje", kazala je. 

"Mislim da se predsjednica može pobijediti", dodala je. Dodala je da je malo iznenađena da je Škoro zainteresiran za Pantovčak. 

"Željela bih ostati u istim odborima, s druge strane me i u okviru toga zanima programirano kvarenje uređaja. Stvar je da je to udar na džep, a s druge strane udar na okoliš", kazala je Borzan.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

 • bartol123:

  Imaju 18% i dobiju 4 mand. Suverenisti skoro 9% i 1 mandat...Pa gdje je tu logika...?

 • Avatar Samo Pozitiva
  Samo Pozitiva:

  30% glasova koje su drugi dobilki ste zbog izbornog inzinjeringa podijeli vi i kradeze...i to nazivate pobijedom?

 • Avatar Samo Pozitiva
  Samo Pozitiva:

  sada se napuhavate kao trump a u izbornoj noci niste imali niti docek jer ste ocekivali potop...date najte. kada se ujedini desnica, bit cete na razini od 10-12% kao i 1991