Naslovnica Vijesti Svijet

U BiH ne vjeruju u Nostradamusa: 'Godina će i bez njega biti čemerna'

Erupcije, potresi, ratovi... Godinu 2018. Nostradamus je označio kao godinu velikih promjena za planet Zemlju.
05. siječnja 2018. u 10:32 4 komentara 1535 prikaza
Nostradamus
Foto: Thinkstock

Nostradamus, baba Vanga, braća Tarabići i brojni drugi... Svi oni su najavljivali određene pojave u neko vrijeme i dosta ih pogodili, na određen način, piše Večernji list BiH. Nostradamus skoro pola tisućljeća nije među živima, ali njegova predviđanja aktualnija su nego ikad. Sa zebnjom se iščekuje hoće li se dogoditi išta od onoga što je rekao ovaj francuski liječnik za 2018. jer, narodski rečeno, ako se išta ostvari, jao nama.

Nostradamus Pogodio i za 2017. Ovo su Nostradamusova predviđanja koja su se ostvarila

Erupcije, potresi, ratovi... Godinu 2018. označio je kao godinu velikih promjena za planet Zemlju. Najavio je erupciju Vezuva u Italiji, nakon čega će uslijediti potres, a refleksija bi moglo biti i na BiH. Prema Nostradamusu, stradat će 16 tisuća ljudi. Najavio je i potres u SAD-u, čija će se snaga osjetiti diljem svijeta, a s obzirom na dosadašnja predviđanja koja je opisivao slikovito, mnogi strahuju da SAD očekuje nešto razornije od prirodne katastrofe kao što je potres. Najavio je i rat koji će početi iz Francuske, a koji će se proširiti na preostali dio Europe.

- Nakon tog rata, od 2025. godine zavladat će mir, ali malo tko će u njemu moći uživati - pisao je Nostradamus. Francuska, koja je proteklih godina bila pogođena terorizmom, ozbiljno sluša upozorenja svoga proroka. Bugarska baba Vanga, pak, slijepa vidovnjakinja, 2018. je gledala kroz geopolitičku prizmu. Tako je rekla da će Kina postati super sila, jača i od SAD-a, a druga se najava tiče Venere, na kojoj će biti otkriven novi izvor energije. Braća Tarabići, koji su u Srbiju doselili iz Hercegovine i još u 19. stoljeću naslutili stvaranje, ali i rušenje Jugoslavije, također najavljuju sukobe i nemire.

Nema mjesta praznovjerju

A od sugovornika Večernjeg lista nitko, pak, ne vjeruje u predviđanja ovih proroka. Za većinu, ona su lažna, a Vladimir iz Ljubuškog kaže kako “i ćorava kokoš pogodi zrno”, pa tako i spomenuti. Čak, za mnoge, nema mjesta bilo kakvom praznovjerju. Urednica Vipmagazina Biljana Jakić ističe da nije niti praznovjerna niti vjeruje u proročanstva. - Smatram ih tek pukim nagađanjem jer u njima nije ništa rečeno jasno, precizno i koncizno. No, ne treba biti posebno vidovit kako bismo došli do zaključka da nam ljudska glupost, bezobrazluk, bahatost i pohlepa u budućnosti neće donijeti ništa dobro - kaže nam Jakić. Književnica Marina Radoš za Večernjak je preuzela ulogu vidovnjaka.

- U BiH će i bez Nostradamusa godina biti tužna i čemerna - najavila je. Student Marko Mlikota iz Neuma tvrdi da u 21. stoljeću nema smisla vjerovati u predviđanja nekih bakica ili čak ljudi koji su umrli prije mnogo godina kao što je poznati Nostradamus. - Svatko može predvidjeti tisuću stvari koje će se ‘dogoditi’, a ako ih se ostvari nekoliko, odjednom si prorok - tvrdi Splićanka Marija, koja pak smatra kako se radi o slučajnosti. - Ponekad čitam horoskop. Ne vjerujem uvijek svemu što piše, ali nekad se neke stvari i poklope. Mislim kako je slična stvar i s Nostradamusovim proročanstvima - završava. Stoga, ako je suditi po mišljenju naših čitatelja, najave čuvenog Michela de Nostradamea treba uzeti s debelom dozom rezerve.

Pogledajte i VIDEO: Poznati vidovnjak predviđa: Što nas čeka u 2018.

Poplava Je li pogodio? Ovo je 7 Nostradamusovih proročanstava za ovu godinu, koja su se dosad ostvarila? Karta svijeta ZLOKOBNO PROROČANSTVO Nostradamus je ovim odlomkom predvidio skorašnje terorističke napade i propast mirovnih snaga? T.B. Joshua Afrički propovjednik Veći je prorok i od Nostradamusa, predvidio je smrt princeze Diane, Michaela Jacksona i Stevea Jobsa
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • Zahvalna:

  Da neduzim puno, imala sam problem upravo zato sto nisam verovala u postojanje Ljubavne Magije.A ta sila je itekako uticala na moj zivot i moje Familije.ZELIM OVIM PUTEM DA SE ZAHVALIM MELISI NA POMOCI.Radila mi ljubavnu magiju za vracanje voljene ... prikaži još! osobe.MOZETE JOJ SE SLOBODNO JAVITI JA SAM JOJ PISALA NA +385 9556 31 251 VIBER ILI WAC.

 • Avatar vlamaar
  vlamaar:

  U katoličkoj Hrvstskoj vjeruju?

 • Avatar hdz_balegari
  hdz_balegari:

  Zar postoji nesto gore od ADEZE-a , onaj tko prezivi ADEZE u svemu ostalom vidi pozitivno.